Életmód

Kitálalt az orvos, öt testrészt nem mosnak meg az emberek: „Srácok, ez undorító!”

rtl.hurtl.hu

2023. január 1. 11:50

A New York Post vette észre, hogy Dr. Jen Caudle nemrég közzétett egy videót, amelyben megosztotta, melyik az az öt terület, amit az emberek nem mosnak meg eléggé. Az orvosnak népes követőtábora van a TikTok-on, a „köldökháborút” elindító videóját is ott posztolta.

„Így van, sokan egyáltalán nem mossák meg a köldöküket” – mondja az orvos a videóban, amelyet ugyan csak pár napja hozott nyilvánosságra, máris több mint egymilliós megtekintésnél jár.

Srácok, ez undorító! Kérlek, mossátok meg a köldökötöket

– kéri dr. Caudle, aki szerint az emberek a fülüket sem mossák meg elégszer. Szerinte a fül tetejénél, a hátsó részen és a fülcimpa mögött is lenne még tisztítási dolga egyeseknek.


„Szeretném, ha kifejezetten ezt a területet mosnád meg. Ha megdörzsölöd a füledet, érzed a szagát és undorító, akkor nem mostanában mostad meg” – folytatja, majd arra is kitér, hogy szerinte vannak, akik nem tisztítják rendesen körmeiket. Pedig itt ragad meg sok piszok és undorító dolog. A negyedik dolog, amit egyszerűen ki nem állhat, amikor az emberek nem mossák meg a lábukat.

Igen, tényleg meg kell mosni a lábadat

– mondja a doktornő, aki kiemeli: nem arról beszél, amikor  a szappan végigfolyik a lábon a zuhany alatt, hanem a valódi mosakodásról.

Ez a terület elég problémás lehet, mert az ötödik pontban külön kitért arra, hogy a lábujjakat is meg kell mosni. Szerinte ha valaki biztosra akar menni, a lábujjak között is alapos tisztítást kell végeznie, ez sok fertőzést is megelőz.

Sokan nagyra értékelték, hogy a doktornő kitért erre a kényes kérdésre, más nekiszegezte, hogy:

Ki nem mossa meg ezeket a részeket? Azt hittem, hogy itt mindannyian felnőttek vagyunk!



Nyitókép: Getty Images

 

#Életmód#tisztálkodás#orvos#fürdés#testrész

Címlapról ajánljuk