Életmód

Januárban jelenik meg Harry herceg memoárja, és már a borítót is megmutatták

rtl.hurtl.hu

2022. október 27. 17:17

A Spare magyar megjelenéséről még nem tudni. 

A sussexi herceg memoárja január 10-én jelenik meg – közölte kiadója, a Penguin Random House.

Harry herceg könyve a Spare címet viseli majd, és az ígéretek szerint mindent leír arról, miért döntött úgy, hogy feladja a királyi szolgálatot és az Egyesült Államokba költözik.

A Random House a közleményében azt írta: „Amikor Diana walesi hercegnőt nyugalomra helyezték, milliárdok tűnődtek azon, hogy vajon mit gondolhatnak és érezhetnek a hercegek – és hogyan alakul az életük…”

A Buckingham-palota nem kommentálta a könyv bejelentését.

Harryék a könyvből származó bevétel egy részét jótékonysági célokra fordítják. A kiadó megerősítette, hogy ez két, 1,5 millió dolláros, illetve 300 ezer fontos adomány formájában történik a Sentebale és a WellChild jótékonysági szervezeteknek.

A Sentebale, amelynek társalapítója Harry herceg volt 2006-ban, Lesothóban és Botswanában segít a HIV-vel küzdő gyermekeknek és serdülőknek. A WellChild egy brit jótékonysági szervezet, amely azért dolgozik, hogy a rendkívüli egészségügyi szükségletekkel rendelkező fiatalokat kórház helyett otthon ápolhassák.

A Spare (Tartalék), Harry herceg memoárjának címe feltehetően arra a mondásra utal, hogy a monarchiáknak szükségük van egy „örökösre és egy tartalékra”. Vilmos herceg az örökös, Harry herceg pedig a „tartalékos”, a fiatalabb királyi testvér, aki valószínűleg soha nem kerül trónra, és ezért keresi a saját célját.

A könyv, amely garantáltan bestseller lesz, „nyers, kíméletlen őszinteséget” ígér, és a borítón az acélos tekintetű Harry herceg látható.

A Random House a 38 éves férfi memoárjairól szóló sajtóközleményében azt írta: „A Spare azonnal visszaviszi az olvasókat a huszadik század egyik legerőteljesebb képéhez: két fiatal fiú, két herceg, amint édesanyjuk koporsója mögött sétálnak, miközben a világ szomorúan és elborzadva figyeli őket”.  A közlemény úgy folytatja, a könyv „kíméletlen őszinteségével mérföldkőnek számító kiadvány, amely tele van belátással, kinyilatkoztatással, önvizsgálattal és nehezen megszerzett bölcsességgel a szeretet örökkévaló hatalmáról a gyász felett.” 

A könyv világszerte ugyanazon a napon jelenik meg, és 16 nyelven lesz elérhető. A hangoskönyvet Harry herceg olvassa fel. 

A kiadó leírásában, amely valószínűleg a könyvben is megjelenik majd, ez áll: „Harry herceg, Sussex hercege férj, apa, humanitárius, katonai veterán, a mentális egészség szószólója és környezetvédő. A kaliforniai Santa Barbarában él családjával és három kutyájával”.

Nyitókép: Penguin Random House

#Életmód#harry herceg#memoár#spare

Címlapról ajánljuk