Életmód

Meghan Markle elmondta, van-e még helye a megbocsátásnak közte és a királyi család között

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 29. 18:32

Harry herceg felesége arról is beszélt, hogy nem írt alá semmilyen szerződést, így ha akar, beszélhet arról, mit élt át a királyi családban. 

Sussex hercegnéje a The Cut magazinnak adta első nagy 2022-es interjúját, amelyben többek között arról is beszélt, hogy hogyan állnak most a dolgok a királyi családdal, és hogyan hat rá a bulvársajtó. 

Markle – az Elle szemléje szerint – arról beszélt, hogy kacérkodik az Instagramra való visszatérés gondolatával – és elgondolkodott azon, milyen volt, amikor a királyi család aktív tagjaként nem volt kontrollja a fiókja felett. Felidézte, hogy amikor elkezdett randizni Harry herceggel, elveszítette az irányítást a személyes profilja felett. „Hatalmas változás volt átállni ebből a fajta autonómiából egy másik életbe” – fogalmazott. Azt is elmesélte, hogy a királyi Instagramokon (például a KensingtonRoyalon, amelyet Meghan és Harry Katalinnal és Vilmossal együtt vitt) nincs beleszólásuk abba, hogy mit és mikor posztolhatnak. 

„Szó szerint van egy olyan struktúra, amely szerint ha a család tagjaként fotókat akarsz közzétenni a gyermekedről, akkor először a Royal Rota rendelkezésére kell bocsátanod őket” – magyarázta, és hozzátette, hogy ennek megfelelően a bulvárlapok hamarabb közzétehették a fotókat, mint ők maguk. Markle azonban nem gondolta helyesnek, hogy olyan lapoknak adjon képeket, amelyek rutinszerűen támadják őt és Harryt. „Miért adnék azoknak az embereknek fotót a gyerekemről, akik az N-betűs szóval illetik őt, azelőtt, hogy megosztanám a fotót azokkal, akik szeretik a gyerekemet? Mondd meg, hogy ennek mi értelme van, és akkor én is beszállok ebbe a játékba” – tette hozzá. 

Annak ellenére, hogy már nem dolgozik a királyi családban, Meghan Markle szem előtt tartja hercegnéi státuszát, és azt is, hogy ez mit jelent az emberek számára. „Fontos, hogy átgondolt legyek ezzel kapcsolatban, mert még az Oprah-interjú közben is tudatában voltam annak, hogy vannak kislányok, akik rám néznek és azt mondják: ó, egy igazi hercegnő.” Markle ugyanakkor szeretné, ha ezeknek a kislányoknak sokkal nagyobb ambícióik lennének, minthogy beházasodjanak valamilyen státuszt kínáló családba. „Rájuk nézek és azt gondolom: megvan bennetek az erő, hogy jobb életet teremtsetek, mint bármelyik tündérmese, amit valaha olvastatok. És ezt nem úgy értem, hogy egy nap hozzámehetnek egy herceghez. Úgy értem, hogy megtalálhatják a szerelmet. Megtalálhatják a boldogságot. Szembeszállhatnak a legnagyobb akadályokkal, és aztán újra rálelhetnek a boldogságra”. 

Meghan arról is beszélt, hogy alig várja, hogy elmondhassa saját történetét a Netflix dokumentumfilmjén keresztül – amiről egyelőre nem árult el sok részletet, csak annyit, hogy eddig még nem volt alkalma beszélni az „ő szerelmi történetükről”. 

Amikor Meghan Markle és Harry herceg a platinajubileum miatt hazalátogatott az Egyesült Királyságba, visszatértek korábbi lakhelyükre, a Frogmore Cottage-ba, amely nagyrészt érintetlen volt, mióta elköltöztek. 

Visszamész, kinyitod a fiókokat, és azt mondod: ó, te jó ég. Ezt írtam ott a naplómba? És itt van az összes zoknim ebből az időszakból? Keserédes, tudod? Tudni, hogy nem kellett volna így történnie

– mondta az újságírónak. Meghan beszélt arról is, milyen messzire ment, hogy beilleszkedjen a királyi családba, a legnagyobb problémát annak tulajdonítva, hogy amerikai. Felidézte, hogy a férjével bármelyik nemzetközösségi országba elköltöztek volna, hogy ne az adófizetők által fenntartott királyi családtagként folytassák a munkát, hanem a saját pénzüket keressék. „Bármit, csak hogy... mert már a létezésünkkel is felborítottuk a hierarchia dinamikáját. Úgyhogy azt mondtuk: oké, rendben, tűnjünk el innen. Boldogan” – magyarázta. 

Meghan egyébként nem írt alá semmilyen titoktartási szerződést, így szabadon beszélhet a tapasztalatairól, már ha szeretne. Ezt eddig azért nem tette meg, mert „még mindig gyógyul”. Ugyanakkor úgy véli, van helye a megbocsátásnak közte és a királyi család között. „Szerintem a megbocsátás nagyon fontos. Sokkal több energiát igényel, ha nem bocsátunk meg” – mondta. „De a megbocsátáshoz is sok erőfeszítés kell. Én tényleg aktívan igyekeztem, főleg annak tudatában, hogy bármit mondhatok” – fogalmazott.

Nyitókép: Chris Jackson - Pool/Getty Images

#Életmód#meghan markle#harry herceg#the cut#királyi család

Címlapról ajánljuk