Életmód

Egy felmérés szerint minden negyedik 16 és 25 év közötti fiatal influenszer akar lenni

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 27. 11:34

De akkor ki lesz így pék vagy asztalos?

Egy friss felmérés szerint a Z generáció képviselőinek elég nagy része influenszerként szeretné majd keresni a kenyerét – írja a Hill magazin. 

A HigherVisibilty által készített felmérés alapján kijelenthető, hogy a fiatalok 16 százaléka szeretne influenszerkedésből megélni. Az eredmény kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az nem reprezentatív, mindössze ezer 16 és 25 év közötti töltötte ki a kérdőívet 2022 júliusában. Érdekes, hogy a válaszolók 7,13 százaléka jelentette ki egyértelműen, hogy nem akar közösségi médiás megjelenésből megélni.

A válaszadók többsége úgy vélte, hogy egy influenszer átlagos éves jövedelme 75 ezer és 100 ezer dollár között van. Sokan azt is leírták, hogy csábítják az ingyenes termékek is, amik az influenszerkedéssel járnak.

A fiatalok többsége bevallotta, hogy a közösségi médiában rendszeresen azért posztolnak, hogy növeljék a követőik számát. A férfiak 35 százaléka míg a nők 31 százaléka posztol akkor is, ha nincs mondanivalója, csak hogy nagyobb legyen az interakciójuk.

A felmérésből kitűnik, hogy több férfi, gondolja úgy, hogy az influenszerkedés az egyetlen karrierlehetőség számuk. A fiatal férfiak 20 százaléka vélekedik így, a fiatal nőknek pedig a 13 százaléka. Majdnem minden ötödik Z generációs azt mondta, hogy felmondana a jelenlegi munkahelyén, hogy influenszer lehessen, 12 százalékuk pedig még az egyetemet is otthagyná érte.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Életmód#z-generáció#foglalkozás#jövőkép#influenszer#állás#hivatás

Címlapról ajánljuk