Életmód

Ferenc pápa transznemű emberekkel találkozott

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 21:16

Akik egy római templomban találtak menedéket.

Olyan transznemű emberekkel találkozott Ferenc pápa, akik egy római templomban találtak menedéket – írja az NBC News a L'Osservatore Romanóra hivatkozva.

A találkozásra szerdán került sor a szokásos audiencia részeként. Az újság idézte Genevieve Jeanningros nővért és Andrea Conocchia tiszteletest, akik szerint a pápa fogadása reményt adott vendégeiknek.

A Róma külvárosában, a Torvaianica negyedben található Szent Szeplőtelen Szűz közösség a koronavírus-járvány idején nyitotta meg kapuit a transzneműek előtt. Ferenc pápa már korábban is találkozott néhányukkal, egészen pontosan április 27-én, június 22-én és augusztus 3-án – írja az újság.

„Senki sem találkozhat igazságtalansággal, senkit sem dobhatnak el, mindenki méltó arra, hogy Isten gyermeke legyen” – idézte a lap Jeanningros nővért.

Ferenc pápa már korábban is támogatását fejezte ki az LMBTQ-közösség felé, 2013-ban, amikor egy meleg pap ügyéről kérdezték, azt válaszolta: „ki vagyok én, hogy ítélkezzek?”, nemrég pedig levélben dicsérte egy a jezsuiták által vezetett, az LMBTQ-katolikusok számára létrehozott szolgálatot. Ferenc ugyanakkor nem változtatott azon az egyházi állásponton, amely szerint a „homoszexuális cselekedetek eredendően helytelenek”.

Nyitókép: Alessandra Benedetti - Corbis/Corbis via Getty Images

#Életmód#ferenc pápa#lmbtq#transznemű#transzneműek#audiencia

Címlapról ajánljuk