Életmód

Kirúgtak az egyházi óvodából egy örökbefogadott kislányt, mert a szülei azonos neműek

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 20:22

Az apa férfi, az anya nő.

Egy louisianai ötéves kislányt állítólag azért rúgtak ki egy vallásos óvodából, mert a szülei azonos neműek – írja a Guardian.

Emily és Jennie Parker elmondták, hogy a louisianai Bible Baptist Academy munkatársai az iskolaigazgatóval és egy lelkésszel folytatott megbeszélés után közölték velük, hogy azonos nemű kapcsolatuk nem felel meg az intézmény tanításainak, ezért új óvodát kell keresniük kislányuknak, Zoey-nak.

„Behívtak minket az igazgatói irodába egy megbeszélésre, és közölték velünk, hogy Zoey nem járhat többé oda az életmódunk miatt” – mondta a 31 éves Jennifer Parker a KPLC helyi hírtelevíziónak.

A 28 éves Emily Parker elmondta, hogy a megbeszélésre mindössze két nappal a tanév kezdete előtt került sor. Ott egyébként azzal érvelt az intézmény, hogy egyházi óvodaként azt tanítják az oda járó gyerekeknek, hogy a házasság egy férfi és egy nő között köttetik.

Parkerék nemrég fogadták örökbe Zoey-t, aki Jennie unokahúga, miután a kislány édesapja 2020 szeptemberében munkahelyi balesetben meghalt.

„Elvesztette az apját, elvesztette az anyját, és most elveszíti az óvodáját, amelyet nagyon szeret” – mondta Jennie a KPLC-nek.

Parkerék elmondták, hogy miután Zoey-t eltanácsolták az óvodából, széles körű támogatást kaptak a közösségtől. Hozzátették, hogy több ajánlatot is kaptak más helyi, keresztény óvodáktól, hogy Zoey megkezdhesse az évet. 

A Bible Baptist Academy közleményt adott ki az elbocsátással kapcsolatban, amelyben azt írják, hogy az óvoda „elkötelezett az iránt, hogy a Szentírás tanításai szerint oktasson”.

Hozzátették, hogy baptista intézményként arra is törekednek hogy olyan környezetet biztosítsanak, amely összhangban van a hitükkel. „Szeretnénk, ha diákjaink nemcsak ismernék, hanem látnák is a hitünket. Ami a személyes kapcsolatokat illeti, azt valljuk, hogy ezeknek a kapcsolatoknak – akár randevú, akár házasság – egy férfi és egy nő között kell köttetniük”. 

Nyitókép: Jon Vallejo / Getty Images

#Életmód#lmbtq#biblia#egyház#óvoda#amerikai egyesült államok#louisiana

Címlapról ajánljuk