Életmód

Zelenszkij felesége elárulta: a 9 éves kisfiuk katona akar lenni

rtl.hurtl.hu

2022. július 21. 18:32

De az anya azt szeretné, hogy a kisfiú visszakaphassa a gyerekkorát. 

Szerdán a washingtoni kongresszusban tartott beszédet Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége, majd interjút adott a Today Show-nak.

Az ukrán first lady aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy mit hoz a jövő az országa népe és családja számára. Zelenszkij és Zelenszka két gyermek, a 18 éves Olekszandra és a 9 éves Kyrylo szülei, Zelenszka pedig elmondta: a lassan hatodik hónapja tartó harcok máris hatással vannak a legkisebbekre. 

„Katona akar lenni” – mondta fiáról, Kyryloról. A háború előtt a fiú néptáncegyüttesbe és sportklubba járt, zongorázott, angolul tanult. 

De ahogy a világ körülötte komor fordulatot vett, Kyrylo gondolatai arra terelődtek, hogy egy nap visszavágjon és megvédje a hazáját.

„Most már nem tudom visszahúzni őt a művészeti és humán tárgyakra” – mondta Zelenszka, és hozzátette, hogy az egyetlen, amit a fia szeretne csinálni, az a harcművészet és a puskák használatának megtanulása. Ő azonban nem ezt szeretné a gyermekének. 

Zelenszka a kongresszus előtt arról beszélt, hogy Ukrajnának kétségbeesetten szüksége van még légvédelmi rendszerekre, ami reményei szerint életeket menthet. És amikor újra béke lesz, az ukrán gyerekek esélyt kapnak arra, hogy visszatérjenek a korábbi életükhöz. 

„Ezt szeretném igazán elérni” – mondta Zelenszka. „Hogy a fiam visszakapja a gyermekkorát és a lehető legteljesebben élvezze az életet”. 

Nyitókép: Saul Loeb-Pool/Getty Images

#Életmód#volodimir zelenszkij#olena zelenszka#ukrajna#egyesült államok

Címlapról ajánljuk