Életmód

Egyszer már majdnem eljutottak az oltárig, de most tényleg sikerült a Bennifer-házasság

rtl.hurtl.hu

2022. július 18. 20:52

Egy húszéves love story teljesedett be a hétvégén, amikor összekötötte életét Jennifer Lopez és Ben Affleck. „A szerelem gyönyörű. A szerelem kedves. És kiderült, hogy a szerelem türelmes. Húsz éve türelmes” – írta később rajongóinak az énekesnő. De hogyan lett belőlük hollywoodi álompár a kétezres évek elején, és miért van annyira oda a világ egyetlen esküvő miatt?

Összeházasodott Ben Géza Affleck (igen, a szülei jó barátja egy Géza nevű magyar származású, holokauszttúlélő férfi volt, a színész utána kapta a második nevét) és Jennifer Lopez, vagyis mostantól Jennifer Affleck. A pár 2004-ben szakított, és tizenhét évvel később, tavaly felröppent, hogy talán újrakezdték a kapcsolatukat, de valljuk be, ritka dolog – és ennek megfelelően a romantikus filmek egyik legkedveltebb témája –, hogy egy korábbi páros tagjai évtizedekkel a szakítás után, több házassággal a hátuk mögött rájönnek, hogy ideje lenne kideríteniük, mi lehetett volna belőlük ha másképpen alakulnak a dolgok. Ennél már csak akkor csodálkozna jobban a világ, ha a Brad Pitt–Jennifer Aniston-páros is újra egymásra találna.


Lopez és Affleck 2001-ben találkoztak először, amikor a Gengszter románc című filmet forgatták (és amiért mindketten elnyerték a legrosszabb alakításnak járó Arany Málna-díjat). Az énekesnő ekkoriban még Cris Judd-dal élt házasságban, de 2016-ban a People-nek azt nyilatkozta:

Tényleg úgy éreztem, amikor találkoztam Bennel, hogy oké, ő az.

A film csak 2003-ban jött ki, abban az évben, amikor Lopez elvált Judd-tól és nyilvánosságra hozta, hogy Ben Affleckkel jár. Hamar Hollywood álompárja lettek, az elsők között voltak, akik úgynevezett hibrid nevet kaptak, és onnantól kezdve mindenki csak Benniferként emlegette őket (akárcsak később Brad Pittet és Angelina Jolie-t Brangelinaként, vagy Kim Kardashiant és Kanye Westet Kimyeként). Lopez úgy emlékezett vissza erre az időszakra, hogy nem a kamerák kereszttüzében akartak élni, egyszerűen csak akkor jöttek össze, amikor a bulvársajtó volt a leghatalmasabb úr. 

Az ominózus Bennifer-himnusz azonban a legkevésbé sem erről árulkodik. 2002-ben minden tévés zenecsatornából a Jenny from the Block üvöltött, aminek a videóklipjét sikerült a párosnak igen pikánssá tennie:

A klipben Lopez egy rózsaszín bikiniben napozik, Affleck pedig megsimogatja, majd megpuszilja a barátnője fenekét. Affleck cameója azért is égett bele mindannyiunk agyába, mert a klip lényegében egy magasra emelt középső ujj akart lenni a bulvársajtónak és a róluk készült több millió fotónak, felvételnek. Afflecket egyébként sikerült nagyon idióta helyzetekbe hozni a klipben (Lopez szinte játszadozik vele), még gyerekkori barátja, Matt Damon is arról beszélt, hogy akkoriban nem volt a színésznél jobban félreértett ember a világon, Affleck pedig később elmondta: megbánta, hogy szerepelt a klipben, de leszögezte, hogy Lopez semmilyen módon nem hibás ezért és nem ártott a karrierjének.

2010-ben Lopez a The Graham Norton Show-ban beszélt arról, hogy a média milyen nyomást gyakorol a kapcsolatukra. „Szeretem Bent, ő egy nagyszerű srác, de mindkettőnknek sok volt, hogy két éven keresztül folyamatosan ilyen ostrom alatt álltunk” – mondta. „Minden magazin címlapján voltunk, minden héten, egyszerűen fura volt. A kapcsolatunk, azt hiszem, alaposan megsínylette mindezt. Nem ez volt a szakítás egyetlen oka, de azt hiszem, mindenképpen szerepet játszott a kapcsolatunk dinamikájában.” 

Egyszer már majdnem eljutottak az oltárig, de most tényleg sikerült a Bennifer-házasság
Jeffrey Mayer/WireImage

Affleck egyébként tavaly egy interjúban beszélt arról, hogy a sajtó mennyire aljas módon, szexista és rasszista felhangokkal írt Lopezről, és való igaz, hogy a negatív visszhang túlnyomó része az énekesnőre, nem pedig rá irányult. Ugyanakkor azt azért nem lehet mondani, hogy a pár szerette volna titokban tartani kapcsolatuk részleteit, hiszen amikor 2002 novemberében Affleck eljegyezte Lopezt egy 2,5 millió dolláros rózsaszín gyémántgyűrűvel, az énekesnő azt is egy népszerű talkshowban osztotta meg a rajongókkal. Ezután még leforgatták az Apja lánya című romkomot, amelyben Lopez karaktere meghal, Affleck pedig a közös gyereküket egyedül nevelő apát játssza. 2003 szeptemberében mindenki a páros Nagy napjára várt, de hoppon maradt a világ:

két nappal az esküvő előtt közleményben tudatták, hogy a túlzott médiafigyelem miatt elhalasztják az esküvőt.

„Amikor komolyan fontolóra vettük, hogy három különböző helyszínen három különböző álmenyasszonyt bérlünk fel, rájöttünk, hogy valami nincs rendben. Kezdtük úgy érezni, hogy életünk legboldogabb napjának lényege veszélybe kerülhet. Úgy éreztük, hogy aminek egy örömteli és szent napnak kellett volna lennie, azt elronthatják nekünk, a családunknak és a barátainknak” – tették hozzá a közleményben, majd 2004 a következő év elején beütött a krach, január 22-én ugyanis bejelentették, hogy a Bennifer-érának vége, a pár felbontotta az eljegyzését. 

Egyszer már majdnem eljutottak az oltárig, de most tényleg sikerült a Bennifer-házasság
Vince Bucci/Getty Images

Ben és én akkor szakítottunk, amikor azt hittem, örökre elköteleztük magunkat egymás mellett. Ez volt az első igazi szívfájdalmam, úgy éreztem, mintha a szívemet kitépték volna a mellkasomból. (…) Egy másik embernél kerestem vigaszt, próbáltam találni valakit, aki a legmagányosabb óráimban is érezteti velem, hogy szeretnek, és akarnak engem. Marc három nappal azután lépett be az életembe, hogy az oltár előtt kellett volna állnom, és kimondani az igent egy másik férfinak

– írta Lopez a 2014-ben megjelent True Love című kötetében arról az időszakról, amikor szakítottak Affleckkel, ő pedig összejött Marc Anthonyval – mit összejött, 2004 júniusában összeházasodtak –, majd 2008-ban két gyermekük született, Emme és Max. A pár 2014-ben szakított. Affleck is továbblépett, ő 2005-ben vette el Jennifer Garnert (Bennifer 2.0?), 2018-as válásukig pedig három gyerekük született.

Egyszer már majdnem eljutottak az oltárig, de most tényleg sikerült a Bennifer-házasság
Arnaldo Magnani/Getty Images

Affleck és Lopez is tartózkodott attól, hogy sárdobálásba kezdjen, a hírek szerint barátok maradtak, és kedvesen is nyilatkoztak egymásról. 2020-ban Affleck arról beszélt egy interjúban, hogy Lopezt Oscar-díjra kellett volna jelölni A Wall Street pillangóiban nyújtott alakításáért. Hozzátette, hogy időnként beszél volt menyasszonyával, nagyon tiszteli őt, és fantasztikusnak tartja, hogy 50 évesen megcsinálta a legnagyobb sikerfilmjét. Nem telt el sok idő, tavaly áprilisban bombaként robbant a hír, hogy Lopez felbontotta az eljegyzését Alex Rodriguezzel, Affleck pedig szakított Ana de Armasszal,

ezért Bennifer már nem csak egy rajongói vágyálom, hanem potenciális kapcsolat is lehet.

A Guardian szerzője később ugyanakkor felhívta a figyelmet arra a jelenségre, hogy amikor mindenki nagyon vágyik egy bizonyos páros újbóli párkapcsolatára, akkor nehéz megmondani, mely érzések valódiak és melyeket generálta a nyilvánosság. A színészt ekkorra már többször is lefotózták, ahogy Lopez Los Angeles-i otthonába látogatott, de minden forrás ragaszkodott ahhoz, hogy pusztán barátságról van szó. A hivatalos megerősítésre egészen nyárig kellett várni, akkor Lopez egy közös nyaralás alatt közzétett egy fotót, amelyen hatalmas csókot vált Affleckkel. Mondanánk, hogy a többi már történelem, de Lopeznek köszönhetően később azt is megtudtuk, hogy a lánykérés a fürdőszobában zajlott: az énekesnő éppen habfürdőzött, amikor Affleck féltérdre ereszkedett előtte.


Az újságok és a rajongók is falnak mentek örömükben, több cikk született arról, hogy Bennifer újraéledése és Britney Spears gyámsággal kapcsolatos ügye visszarepített minket a 2000-es évek elejére, de a legfontosabb mégis az volt, hogy a páros a boldogság és a szeretet reményét nyújtja az embereknek egy olyan, szenvedésekkel és fájdalommal teli időszakban (a koronavírus alatt, a Trump-éra után), amikor még soha nem volt ilyen nehéz hinni valamiben. Egy szerelemről szóló, abszolút nosztalgikus húrokat megpendítő love story pedig valljuk be jót tesz a léleknek.

A Slate újságírója azonban feltette a kérdést, hogy vajon miért nem emlékszik senki arra, hogy Bennifert már a kétezres évek elején is utálta mindenki. (A szerző ugyanitt kijelenti, hogy a sokat emlegetett Bennifer 2.0 nem állja meg a helyét, hiszen az Jennifer Garnerre vonatkozott, a mostani viszonyt pedig hívhatnánk inkább Againiffernek, azaz Újraniffernek). „Az Againifferrel kapcsolatos izgalom mértéke azonban kissé furcsa, mert úgy tűnik, mindenki elfelejti, hogy Bennifert már az első alkalommal is utáltuk” – idézi fel a szerző, és hozzáteszi: a páros lényegében országos nevetség tárgya volt. Többek között azzal érvel, hogy a Jenny from the Blockot – amely arról szól, hogy J. Lo a szupersztárrá válása során hű maradt a gyökereihez – többen úgy értelmezhették, mint egy tehetős, meglehetősen ellenszenves pár panaszát arról, hogy nem élhetik pazarló kis életüket anélkül, hogy a sajtó üldözné őket. A médiahiszti pedig messze nem állt itt meg, többek között olyan hírek láttak napvilágot, hogy Affleck egy 100 000 dolláros, ékkövekkel kirakott vécéülőkét ajándékozott Lopeznek.

Érdemes ugyanakkor azt is számításba venni, hogy a bulvárműfaj mostanra jelentősen átalakult, és Bennifer sem műsorokban vagy újságokban mesél a kapcsolatáról, hanem az Instagramon, és egyéb saját felületein. Nemcsak a kapcsolatot erősítették meg a neten, az eljegyzés és most a házasság tényéről is Lopez tájékoztatta a rajongókat a hírlevelén keresztül, noha a TMZ már órákkal azelőtt lehozta a titkos esküvő hírét. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy Lopez és Affleck a kezébe vette a szerelmükről szóló narratíva irányítását, és a jövőben már nem kívánják megkockáztatni, hogy a kapcsolatuk összeroppanjon a sajtó össztüze alatt. Főleg most, hogy már tudják, mennyire kedves és gyönyörű is a szerelem.

Nyitókép: P. Lehman/Future Publishing via Getty Images

#Életmód#ben affleck#jennifer lopez#bennifer#házasság#hollywood#álompár

Címlapról ajánljuk