Életmód

Egész arcát maszk borította egy kisbabának egy új-zélandi repülőgépen

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 10:36

Most éppen ezen háborog az internet. 

Komoly felháborodást váltott ki egy Instagramon megosztott fotó, amin az látható, hogy egy új-zélandi repülőjáraton egy kisbaba teljes arcát felnőttméretű maszk takarja, amin lyukakat vágtak a szemeinek. A fotó készítője és közzétevője azonban úgy gondolja, hogy a reakciók félrementek.

A New Zealand Heraldnak nyilatkozva Jandre Opperman „szuperédes találkozásként” írta le a jelenetet, szerinte a baba boldog volt, ugrált, gügyögött és szórakoztatóbbá tette a kiszállásra való várakozást.

A közösségi médiában viszont rengeteg negatív komment gyűlt össze, ami szerint ez veszélyes és a maszkviselési kötelezettség túlreagálása. Egy kommentelő például azt írta, hogy ha ezt a saját szemével látta volna, maga szedi le a gyerekről a maszkot.

Opperman szerint azonban a maszk nem volt szorosan a gyermeken, az anyukája pedig figyelt arra, hogy a kicsi jól érezze magát.

A New Zealand Herald által megkérdezett epidemiológus szerint így azonban a maszk nem sokat érhetett: szerinte a maszkviselés hatékonyan véd a légúti fertőzésektől, de a maszknak jól kell illeszkednie az arcra, hogy a vírusok ne juthassanak be oldalról.

Nyitókép: Instagram / Jandre Opperman

#Életmód#maszk#új-zéland#vita#baba

Címlapról ajánljuk