Életmód

Flitteres szmokingban és szoknyában jelent meg egy fiú a sulibálon, rajonganak érte a Twitterezők

rtl.hurtl.hu

2022. július 5. 21:19

Sem ő, sem az édesanyja nem gondolták volna, hogy ilyen visszhangja lesz a bejegyzésnek. 

Tűzpiros, flitteres szmokingban és hosszú szoknyában lépett a társai elé az iskolabálon egy brit 16 éves fiú – írja a BBC.

Korben a Norfolk állambeli Archbishop Sancroft High School diákja, és hangos éljenzés kísérte a belépőjét, amiről az édesanyja számolt be a Twitteren. Nina Green azzal tette közzé a fia fotóit, hogy rendkívül büszke rá, amiért hű önmagához. 


Az anya elmondta, hogy nem is sejtette, hogy a pozitív üzenet így szárnyra kap. „Amint kiszállt az autóból, mindenki ujjongott, én pedig sírtam, sőt a tanárok egy része is, hiszen Korben az volt, aki lenni akart. Mindenki nagyon támogató volt, az évfolyamtársai is. Ha hagyod, hogy a gyereked az legyen, aki, akkor a legjobbat fogod kihozni belőle. Vannak emberek a világon, akik még mindig nem értik, de az elfogadás érzését nem lehet felülmúlni. Annyira örülök a fiamnak” – tette hozzá. 

Másnap az anya és a fia a londoni Pride-ra tartottak, amikor észrevették, hogy a posztot több mint 4000-szer retweetelték, köztük Korben egyik bálványa, Michelle Visage is. De a felvonuláson is megállították Korbent, és megkérdezték tőle, ő szerepel-e a piros ruhás fotón. Amikor igennel felelt, azt mondták neki: csodálatos vagy.


Az anya elmondta, hogy hihetetlen a poszt visszhangja, egy másik szülő nemrég azzal kapcsolatban kereste fel őt, hogy tanácsot kérjen, hogyan támogathatná a fiát, aki nemrég coming outolt.

„Csak meg akartam mutatni az ilyen helyzetben lévő szülőknek, hogy ez rendben van. Szerintem nagyon fontos lobogtatni a zászlót azokért az emberekért, akik nem kapják meg a megfelelő támogatást. Nagyon remélem, hogy ez segít majd másoknak abban, hogy elfogadóbbak legyenek, segít majd a büszke szülőknek érezni, hogy nincsenek egyedül, és hogy ünnepelhetik a gyerekeiket. A fiatalok számára pedig abban, hogy tudják, van támogatás, ha szükségük van rá. 

El kell fogadnod a gyerekeidet olyannak, amilyenek

– mondta az anya a BBC-nek.

Nyitókép: Nina Green / Twitter

#Életmód#twitter#lmbtq#meleg#drag queen#iskola#gimnázium

Címlapról ajánljuk