Életmód

Két év börtönt kaphat a Ryanair utaskísérője, akit egy utas panaszolt be munka közbeni alkoholizálásért

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 15:20

„Ne szóljon senkinek, de én is bekapok egyet” – mondta a 26 éves utaskísérő, amikor az utas italt kért tőle.

Két évre is börtönbe kerülhet az a Ryanair-utaskísérő, aki munka közben alkoholfogyasztással bukott le – írja a Daily Mail.

Az eset még május 18-án történt a lengyelországi Rzeszówból Londonba tartó járaton, amelynek egyik utasa a Sunnak azt mondta: megdöbbent azon, hogy amikor kért egy italt az utaskísérőtől, az odasúgta neki: „ne szóljon senkinek, de én is bekapok egyet”, majd kivett egy whiskeyt a zsúrkocsiból és benyakalta. Egy kis üveg bor is volt nála, amelynek elfogyasztása közben le is fotózták.


A nyilatkozó utas szerint úgy tűnt, hogy a 26 éves Sam Thompson már korábban elkezdett italozni, de ebben nem lelt partnerre az utasban, aki a gép kapitányánál akarta bepanaszolni őt. Leszállás után a repülőtérre hívott rendőrök szondáztatták meg a férfit, aki egyértelműen részeg volt.

Sam Thompson megszegte azt a szabályt, ami alapján az utaskísérők a felszállás előtt nyolc órával nem fogyaszthatnak alkoholt. Nem elég, hogy kirúgták munkahelyéről, a légiközlekedés szabályainak megsértése miatt büntetőeljárás is zajlik ellene. A férfi elismerte, hogy szolgálat közben ivott, és az alkoholfogyasztás befolyásolta munkavégzési képességét. Az ügyében augusztus 3-án lesz a következő tárgyalás.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Életmód#ryanair#utaskísérő#alkoholfogyasztás#börtön

Címlapról ajánljuk