Életmód

Megrázó okból tetováltatta ki testének 97 százalékát egy Észak-Írországban élő férfi

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 21:02

Szeretné elvenni a lányai fájdalmát, még akkor is, ha tudja, nem lehet. 

A 36 éves Chris Dalzellt úgy ismerik, mint Észak-Írország legtöbb tetoválást viselő emberét: Dalzell összesen 38 ezer fontot költött arra, hogy a testének 97 százalékát tintával borítsa be, a közelmúltban pedig egy új darabot varrtak a hátára – írja a Mirror.

Június elején a Bangor városában élő férfi 600 fontért tetováltatta magára a Kray-ikrek portréját, akik az 1950-es és '60-as évek ismert kelet-londoni gengszterei voltak. 

A kétgyermekes apuka, Chris elárulta, hogy öt évvel ezelőtt figyelemelterelésként kezdte el magára varratni a tetoválásokat, mégpedig azért, hogy így próbáljon meg megbirkózni idősebb lánya egészségügyi gondjaival. 

A Mirror azt írja, hogy a most hatéves Jessica a születése óta folyamatosan kórházban van, mert egy ritka, kötőszöveti rendellenességet okozó örökletes betegségben, Ehlers–Danlos-szindrómában szenved, de a kilenchetes kislányát, Hailie-t is kórházban vizsgálják genetikai rendellenesség miatt. 

A szakácsként dolgozó Chris egyfajta szimbolikus lelki védelemként akarta magára varratni a Kray-fivérek portréját, ők ugyanis szerinte a védelemről voltak híresek, és ő is ezt szeretné a kislányának. 


Chris elmondta, hogy nagyon elégedett azzal, hogy most kinéz. „Valahányszor tetováltatok, megkönnyebbülést érzek – mintha csak azokon a fájdalmakon mentem volna keresztül, mint Jessica az orvosi kezelések során. De amint megcsináltattam egyet, máris ott vagyok, hogy egyeztessem a következő időpontot” – tette hozzá. A férfi elárulta, hogy a tetoválás gyógyulása néha fájdalmas folyamat, de így úgy érzi, a gyermekével együtt megy keresztül rajta. 

Fáj minden egyes alkalom, amikor felhívnak, hogy valamelyiküket kórházba szállítják. Inkább én viseljem el az összes fájdalmat, minthogy még egy napot a kórházban töltsenek. Csak azt szeretném, hogy elvegyem a fájdalmukat, de nem tudom. Én vagyok az apjuk, nekem kell megvédenem őket.

A férfi elárulta, hogy nem zavarja a figyelem, amelyet a tetoválásai generálnak. „Nem sok hozzám hasonló embert látni errefelé. Sokkal jobban érzem magam Bangorban, mivel szinte mindenki ismer engem és a tetoválások mögötti történetet. Amikor kimegyek a városból, sokkal több figyelmet kapok, az emberek odajönnek hozzám, fotózkodni akarnak vagy csak beszélgetni. Nagyon jó érzés, amikor azt mondják, hogy el sem hiszik, milyen kedves ember vagyok” – magyarázta a lapnak.


Nyitókép:  zamrznutitonovi / Getty Images

#Életmód#tetoválás#chris dalzell#észak-írország#apa

Címlapról ajánljuk