Életmód

Olyan jót szexelt egy ír nyugdíjas, hogy elvesztette tőle az emlékezetét

rtl.hurtl.hu

2022. május 28. 18:36

Az amnéziás Adonisz szerencsére már jobban van.

Kórházba sietett egy 66 éves férfit rövidtávú amnéziával, ami közvetlenül azután jelentkezett, hogy szexelt feleségével.

A férfi az aktus után ránézett a telefonjára, és meglepődött a dátumon: stresszelni kezdett, hogy elfeledkezett előző napi házassági évfordulójáról, holott azt megünnepelték a napján, és ő is ott volt.

Ezután ismételten kérdéseket tett fel a lányának és feleségének olyan eseményekről, amelyek az előző másfél nap során történtek. Ezután döntöttek úgy, hogy kórházba mennek kivizsgálásra.

Kiderült, hogy a férfi egy „átmeneti globális amnézia” (TGA) nevű kondícióban szenved: ez egy ritka, de nagyrészt ártalmatlan állapot, ami az 50 és 70 év közöttiekre jellemző. A férfinál valószínűleg a szex váltotta ki az epizódot.

Az üggyel foglalkozó Irish Medical Journal azt írta: ez az állapot csak a rövidtávú memóriát érinti, napok, hónapok, vagy akár egy év is kieshet az ember emlékezetéből. Viszont minden beavatkozás nélkül általában pár órán belül visszaáll az érintett memóriája.

A férfivel már korábban, 2015-ben is történt hasonló, de nem tudni, hogy azt mi váltotta ki. Mindenesetre a mostani eset után nem sokkal visszanyerte az emlékezetét és hazamehetett a feleségével.

Nyitókép: Getty Images

#Életmód#szex#nyugdíjas#ír#memória#amnézia#emlékek

Címlapról ajánljuk