Életmód

16 év után került elő egy marylandi házaspár macskája

rtl.hurtl.hu

2022. május 21. 13:27

Állatorvoshoz vitte valaki, hogy elaltassák, de a chipnek köszönhetően kiderült, hogy ki volt a gazdája.

16 év után került elő egy marylandi házaspár macskája. Jason és Liz McKenry gyerekei még nem születtek meg, és házasok sem voltak, amikor Ritz volt a „gyermekük”. Családtagként tekintettek a cicára, de Ritz 2006-ban kirohant a bejárati ajtón és soha nem tért vissza.

Hónapokig keresték, Liz McKenry a CBS-nek azt mondta, soha nem is adták fel, hogy megtalálják. A számítógépén még mindig megvan a plakát az eltűnt macskáról.

Úgy éreztem, ha kitörölném, azzal meg nem történtté tenném és elfelejteném. Nem tudtam megtenni

– mondta.


Néhány hete súlyos végtagsérüléssel talált rá Ritzre az a nő, aki egy lakókocsiparkban etette a macskát tíz kilométerre McKenry-ék régi lakásától. Egy állatorvoshoz vitte, hogy elaltassák. Az eljárásrendnek megfelelően az állatorvos leolvasta a benne lévő chipet, Jason McKenry pedig automatikus értesítést kapott arról, hogy a macskát megtalálták.

Azt gondoltam, hogy ez biztosan tévedés, újra felhasználhatták a chip számát

– mondta a férfi. De kiderült, hogy nincs szó tévedésről. Ritz rekordtartó: ilyen hosszú idő után még egy állatot sem sikerült megtalálni a chipnek köszönhetően.

A macska már gyógyulóban van, és McKenry-ék gyerekeinek figyelmét is élvezi, akik még nem is éltek akkor, amikor Ritz elszökött. A macska kedves viselkedése arra enged következtetni, hogy valahol befogadták, jó körülmények között élt az elmúlt 16 évben.

#Életmód#macska#eltűnt#megtalált#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk