Életmód

Bíróságon követel unokát vagy milliókat egy indiai házaspár a saját gyerekétől

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 9:42

Minden pénzüket a fiuk taníttatására és esküvőjére költötték, viszonzást várnak.

A saját gyerekét perelte be egy indiai házaspár: azt követelik a fiútól, hogy egy éven belül prezentáljon számukra egy unokát, vagy fizessen nekik ötvenmillió rúpiát (kb. 240 millió forintot).

Arra hivatkoznak, hogy minden pénzük ráment a gyerekük taníttatására és fényűző esküvőjére. A keresetből kiderül, hogy a szülők kifizették, hogy a fiuk Amerikában pilótának tanuljon, de munkanélküliként tért haza Indiába. Ötcsillagos szállodában rendeztek neki esküvőt, luxusautót vettek nászajándékba, és külföldi nászutat is fizettek fiuk és menyük számára.

A szülők azt írták, hogy házuk építésére kölcsönt vettek fel, és most komoly pénzügyi nehézségeik vannak, amiért egy unoka kárpótolhatná őket. A fiuk viszont hiába házas hat éve, még mindig nem terveznek gyereket.

A Guardian megjegyzi, hogy Indiában hagyományosan erősek a családok, gyakran egy nagy háztartásban élnek a szülők, nagyszülők, testvérek, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek. Az elmúlt években azonban ez elkezdett háttérbe szorulni, egyre több fiatal pár költözik külön, és a nők is inkább dolgozni szeretnének ahelyett, hogy szüljenek, és otthon maradjanak a gyerekekkel.

Nyitókép: Dev Images / Moment / Getty Images

#Életmód#india#per#unoka

Címlapról ajánljuk