Életmód

Egy Spiró és egy Graham Greene kiadott egy lecsót – így váltotta ételre az ezerdarabos könyvtárát Bakács Tibor a szalámilopás után

rtl.hurtl.hu

2022. április 14. 17:20

Bakács Tibor 1989-kezdett újságíróként dolgozni, volt műsorvezető az állami tévében és zsűritag országos kereskedelmi tévé tehetségkutatójában, sokaknak mégis az jut elsőként az eszébe róla, hogy 2011-ben tetten érték téliszalámi-lopás közben. Készülő videós memoárjának egyik részében arról beszél, hogyan lehetetlenedett el anyagilag az ominózius ügy miatt. „Sikerült apám életének a gyűjtését fillérekre váltanom” – mondja az eladott könyvekről, amelyek árából ételt tudott venni, és felidézi azt is, melyik volt az a pillanat, amikor elsírta magát az antikváriumban.

Az Életem darabokban című sorozat néhány része az rtl.hu-n lesz látható a következő hetekben. A videojegyzeteket megörökítő Hollai Iván így írta le az rtl.hu-nak a memoár keletkezéstörténetét:

„Éppen csak annyi dolgunk volt, hogy egymást szórakoztassuk, hát sztorizgattunk, egészen pontosan Bakács Tibor, a settenkedő, a filmkritikus, a műsorvezető, a szalámis beszélt, én meg hallgattam őt. 60 körül már bőven van miről mesélni, még piálni és hazudni se kell mellé, és mert minden történetének bakácsosan fanyar tanulsága is volt, kiböktem, hogy mi volna, ha le is írná azokat.

- Mint életem darabjait?

- Igen Tibor, mint életed darabjait, aztán majd mindet olvassad bele a kamerámba!

És Bakács beleolvasta.”

 

#Életmód#bakács tibor#életem darabokban#Videó#hollai iván#ma#Belföld#Kultúra

Címlapról ajánljuk