Életmód

Hajában nevelt fel egy madárfiókát egy nő, örökre megváltozott az élete

rtl.hurtl.hu

2022. március 26. 18:46

A brit nő Afrikában talált rá a fészekből kiesett pintyre. Mivel magányos volt, hetekig ő nevelte, a tenyerében altatta.

Különös történetről számolt be a brit The Guardian című lapnak Hannah Bourne-Taylor: a brit nő néhány éve a hajában nevelt fel egy fészekből kiesett fiókát, ami nem csak a madár életét mentette meg, de a pótmamának is segített leküzdeni a magány okozta problémáit.

Hannah a férje munkája miatt költözött Ghánába, ahol előbb a fővárosban éltek, majd vidékre költöztek, egy nádfedeles bungalóba a Volta folyó mellé, olyan vidékre, ahol több mint hátrom méter magasra nő a fű. Mivel Hanna nem dolgozhatott, nagyon magányos volt, így a természet felé fordult, főleg a helyi madarakat figyelte elmélyülten.

2018 szeptemberében, az esős évszakban egy vihar után bukkant rá egy pintyféle, a bronzszárnyú mannikin egy fiókájára, amely kiesett a fészekből. Olyan kicsi volt, hogy biztosan nem maradt volna életben. 

A nő termeszekkel etette a fiókát, amely annyira ragaszkodott hozzá, hogy a tenyerében aludt, majd mikor megtanult repülni, a hajába fészkelte be magát.

 Végül a felnőtt és megerősödött madarat visszaengedték a fajtársai közé.

A 12 hétig tartó fura kapcsolatról Hanna azt mondta a lapnak, hogy nagyon erős kötelék alakult ki köztük, és úgy érezte, mindkettejüknek szüksége volt a másikra. Ő megmentette a madárka életét, a madár  pedig segített helyrehozni és újratervezni a nő életét, és örökre megváltoztatta azt.

Nyitókép: Bronszárnyú mannikin – Fotó: Wikipedia / Alandmanson

#Életmód#madár#fészek#haj

Címlapról ajánljuk