Életmód

Itt a bizonyíték: egy internetes társkeresőn jóval fiatalabb nőket keresnek a férfiak és maguknál idősebb férfiakat a nők

rtl.hurtl.hu

2022. február 14. 17:09

Arra is választ kaptunk, milyen esélyeink vannak általános iskolai végzettséggel vagy egyetemi diplomával a másik nemnél.

Bár a február 14-i Valentin-nap nem a szinglik, hanem a szerelmesek ünnepe, a Randivonal.hu belső statisztikák alapján arra kereste a választ, hogy milyen párkeresési stratégiákat követnek az internetes társkeresést választó, komoly kapcsolatra vágyó felhasználóik.

A párkeresők közötti ideális korkülönbség tekintetében a friss statisztikák talán arra is választ adnak, hogy igaz-e a közvélekedés: a férfiak tényleg inkább fiatalabb, míg a nők idősebb párra vágynak?

Nos, az adatok szerint az internetes társkeresésben aktív férfiak átlagosan 11 évvel fiatalabb vagy maximum 5 évvel idősebb pár mellett képzelik az életüket, addig a nők 3 évvel fiatalabb, 8 évvel idősebb társat keresnek maguknak.

Bár összességében elmondható, hogy a férfiak tágabb korcsoportban keresgélnek, és többnyire fiatalabb társra vágynak, a 30 éven aluliak ettől némileg eltérő stratégiát folytatnak, náluk ugyanis gyakran plusz 8 év szerepel a keresés feltételek között.

Ugyanakkor az is igaz, hogy az életkorral párhuzamosan egyre inkább fiatalabb társ után kutatnak a férfiak, ami összefüggésbe hozható többek között a későbbi családalapítási tervekkel is.

Míg a 30–39 évesek átlagosan 10, a 40-esek 13, az 50-esek 14, addig a 60 éves és idősebbek 16 évvel fiatalabb személyt képzelnének el maguk mellett.

A nők szinte kivétel nélkül inkább az idősebb férfiakat preferálják: ez elsősorban a 30 éven aluliakról és a 30-as éveikben járókról mondható el, előbbiek átlagosan plusz 12, utóbbiak pedig 10 évet állítanak be maximum a keresési feltételek között.

A 60 éves és idősebb nők ugyanakkor éppúgy vágynak fiatalabb, mint idősebb párra, 5 év korkülönbséget jelölve meg mindkét irányba.

Az életkor mellett az iskolai végzettség is egy olyan szempont, amit a párkeresők talán az elsők között mérlegelnek, ha az igazi felkutatása a cél. Az adatok alapján úgy tűnik, hogy az általános iskolai végzettségű partner iránt elsősorban az alap- és a középfokú végzettségűek érdeklődnek, de a többi párkereső sem tartja kizáró tényezőnek, ha kiszemeltjének ilyen végzettsége van.

Az egyetemi diploma kevésbé osztja meg az egyedülállókat, többségük ugyanis szívesen ismerkedne olyan jelölttel, aki felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Ez azonban elsősorban nem a diplomásokra igaz, a középfokú végzettségű egyedülállók számára még vonzóbb egy ilyen társ.

Nyitókép: Getty Images

#Életmód#társkeresés#online#korkülönbség#valentin-nap#iskolai végzettség

Címlapról ajánljuk