Életmód

Tízezren állnak sorba, hogy megkóstolhassák egy sütöde fánkját

rtl.hurtl.hu

2021. december 30. 9:41

Óriási siker lett egy New York-i fánksütöde, amit azután nyitottak tulajdonosai, hogy a járvány miatt elvesztették állásukat. 

Amikor 2020 nyarán a koronavírus-járvány miatt elvesztették az állásukat, Kimberly Camara és Kevin Borja fánksütésbe kezdtek, felhasználva Camara fülöp-szigeteki nagymamájának receptjét. Nem terveztek hosszútávra. Camara elmondta, hogy csak ideiglenes dolognak szánták, az volt a tervük, hogy mindössze egy-két hónapig csinálják 2020 nyarán – írta a Guardian. 

Eleinte Camara lakásában készítették a különleges fánkokat, New York Queens nevű negyedében, az Instagramon népszerűsítették, és rokonok és barátok segítségével szállították ki a rendeléseket. A fánkjuk azonban annyira népszerű lett, hogy már alig bírják teljesíteni a rendeléseket, olyan sokan állnak sorba érte.

A Guardian cikke szerint a várólista egyszer csak elérte a tízezret.

Mostanra már nem Camara lakásában, hanem egy profi konyhában készítik a fánkokat, és munkájukat öt alkalmazott segíti. Emellett arra készülnek, hogy nyitnak egy üzlethelyiséget is, ahol már nem csak virtuálisan, hanem az utcán is állhat a sor a fánkokért.

Nyitókép: YouTube / Eater

#Életmód#Külföld#járvány#munkanélküliség#fánk#sütöde#sikertörténet#new york

Címlapról ajánljuk