CinemaKlub

Többször is megmentették Leonardo DiCaprio életét – 5 megdöbbentő érdekesség a színészről

rtl.hurtl.hu

2022. július 24. 8:39

Vasárnap este érkezik A nagy Gatsby az RTLII-re az Oscar-díjas színész főszereplésével. Mielőtt azonban elmerülnénk a húszas évek varázslatos világában, összegyűjtöttünk néhány meglepő tényt Leonardo DiCaprióról.

1. A név kötelez

A színész anyukája a várandósága alatt éppen a firenzei múzeumban nézegette Leonardo da Vinci egyik festményét, amikor megmozdult a pocakjában a kis Leo. Mivel férjével ezt egy isteni jelnek vették, úgy döntöttek, hogy a reneszánsz festő után nevezik el kisfiukat. 

Később, a karrierje kezdetén viszont nem igazán nyerte el a színész neve az ügynöke tetszését, ezért azt javasolta, hogy változtassa meg Lenny Williamsre. Szerinte ugyanis ez sokkal amerikaiasabb, és könnyebben be tud majd futni vele Hollywoodban. DiCaprio – aki német és olasz felmenőkkel is rendelkezik – azonnal visszautasította a javaslatot. A színész egyébként érdeklődik a képzőművészetek iránt, ám nem csak a neve miatt. 2011-ben 1,2 millió dollárért vásárolt meg egy Salvador Dalí festményt.

2. Rajongásból barátság

Leonardo 1993-ban részt vett az Ez a fiúk sorsa című életrajzi filmdráma meghallgatásán. Mindenáron meg szerette volna kapni a főszerepet, hiszen gyerekkori példaképe, Robert De Niro mostohafiának szerepére kerestek egy fiatal színészt. Több mint 400 fiatal jelent meg a castingon, és végül maga De Niro választotta ki Leót Tobias szerepére. A Taxisofőr legendás színészét teljesen lenyűgözte az akkor 19 éves srác szenvedélyes játéka, és három évvel később a Marvin szobája című filmben is együtt játszottak. A két színész már közel 30 éve közeli barátságot ápol egymással, hamarosan pedig a Megfojtott virágok című krimiben láthatjuk őket együtt.

Többször is megmentették Leonardo DiCaprio életét - 5 megdöbbentő érdekesség a színészről
Fotó: Kevork Djansezian / Stringer / Getty Images

3. Kate Winslet fedetlen kebleivel csábította el Leót?

A Titanic című film egyik legikonikusabb jelenete, amikor Jack (DiCaprio) meztelenül festi le szerelmét, Rose-t (Kate Winslet). Az erotikus jelenet forgatása előtt a színésznő – hogy elkerülje a pucérkodás okozta kínos pillanatokat – villantott egyet Leónak. „Mivel az egész napot így fogjuk tölteni, gondoltam, jobb túllenni rajta minél hamarabb” – nyilatkozta Kate egy 1998-as interjúban.

A színészpár egyébként 10000 dollárral támogatta a hajószerencsétlenség utolsó túlélőjét, a 97 éves Millvina Deant, aki anyagai gondokkal küszködött az idősek otthonában. Kate és Leo a rajongók legnagyobb örömére 2008-ban játszottak újra együtt A szabadság útjai című filmben, és azóta is barátok.

Nagyon erős barátság a miénk. Borzasztóan szerencsés vagyok, hogy Leo az életem része lehet. Mindig meg tud nevettetni. 

– mondta a színésznő.

4. A megszállott és elhivatott színész

DiCaprio teljes mértékben elkötelezett a szakmája iránt, amiről több alkalommal is tanúbizonyságot tett. A Django elszabadul vacsorajelenetében öklével csapott az asztalra, ahol összetört egy üveget, amivel súlyosan megvágta a kezét. DiCaprio azonban egy pillanatra sem esett ki a szerepéből, és úgy játszotta végig a jelenetet, hogy valódi vér ömlött a kezéből. A színész ezzel teljes mértékben lenyűgözte a film rendezőjét, Quentin Tarantinót is.  

Többször is megmentették Leonardo DiCaprio életét - 5 megdöbbentő érdekesség a színészről
Fotó: Jun Sato / Contributor / Getty Images

5. Halálközeli élmények

Az Oscar-díjas színészre többször is durván rájárt a rúd. 2006-ban Dél-Afrikában búvárkodott, ahol egy nagy fehércápa úszott be a ketrecébe, és megpróbálta megharapni.

Borzasztóan ijesztő volt, próbáltam minél jobban összehúzni magam. Többször is felém kapott, de végül szerencsére ép bőrrel megúsztam.
 

Leo nemcsak a tenger mélyén, hanem a felhők felett is megjárta a poklok poklát: 2010-ben egy oroszországi repülés közben a gép turbinája közvetlenül a szeme előtt robbant fel, de a sikeres kényszerleszállásnak köszönhetően biztonságban földet ért. 2016-ban pedig először adta a fejét ejtőernyős ugrásra, de a felszerelése meghibásodott. Szerencsére a partnere profin tudta kezelni a helyzetet, és megmentette a színész életét.

Ne feledjétek, vasárnap este érkezik DiCaprio az RTLII-re Jay Gatsby bőrébe bújva!

Nyitókép: Jeff Kravitz / Contributor / Getty Images

#CinemaKlub#RTL Klub#rtl#leonardo dicaprio#top5#érdekesség

Címlapról ajánljuk