CinemaKlub

Természetfeletti képesség? Titkos viszony Sandra Bullockkal? Tíz érdekesség Keanu Reevesről

rtl.hurtl.hu

2022. július 17. 8:06

A visszavonult bérgyilkos vasárnap este ismét fegyvert ragad, és mivel nincs számára lehetetlen, mindent elkövet, hogy bosszút álljon. John Wick szerepében a mindig zseniális Keanu Reevest láthatjuk, akiről most összegyűjtöttünk néhány kevésbé ismert információt.

1. Meggyűlt a baja a nevével

Édesanyja brit, édesapja pedig hawaii származású. Vezetékneve kiejtése „kee-ah-noo”, aminek hawaii nyelven „hűvös szellő a hegyek felett” a jelentése. Amikor Reeves berobbant Hollywoodba, az ügynöke túlságosan egzotikusnak tartotta a vezetéknevét, ezért karrierje kezdetén K.C. Reeves, Norman Kreeves és a Chuck Spadina művészneveken próbálták meg ismertté tenni. Szerencsére aztán felhagytak ezekkel a próbálkozásokkal.  be.

2. Csupaszon a világhírnév felé

Legelső szerepét 1980-ban, egy reklámfilmben kapta meg, amiben egy kerékpárost kellett alakítania. Reeves a forgatás kedvéért mindkét lábáról leborotválta a szőrt, később pedig a Mátrix kedvéért az egész testét csupaszra borotválta, hogy minél soványabbnak tűnjön Neo szerepében.

3. Profi sportolóból hollywoodi sztár

Mielőtt elkezdett érdeklődni a színészet iránt, gyerekkorában leginkább a sportokért lelkesedett. Az egyetemi évei alatt beleszeretett a jégkorongozásba, kapusposzton játszott. Olyan sikeresen védte ki a korongokat, hogy a csapattársai egyből ráaggatták „A Fal” becenevet. Minden esély megvolt rá, hogy profi jégkorongozóvá váljon, de a szíve ekkor már olyannyira a színészet felé húzott, hogy a sport hobbivá sorolódott vissza az életében.

Természetfeletti képesség? Titkos viszony Sandra Bullockkal? TOP 10 érdekesség a John Wick sztárjáról, Keanu Reevesről
Fotó: Carlo Allegri / Stuff / Getty Images


4. Nem létezik számára lehetetlen?

Az 1994-es Féktelenül című akciófilm Reevest egyenesen a hollywoodi sztárok közé repítette. A forgatáson a színész teljesen egyedül végezte el a kaszkadőrmutatványokat, amivel nemcsak a mozinézőket, hanem a rendezőt is le szerette volna nyűgözni, aki maga is kaszkadőr volt. Reeves annyira ráérzett a dolog ízére, hogy későbbi filmjeiben is bevállalta, hogy ő maga vigye véghez a hajmeresztő jeleneteket. A John Wick-filmekben sem volt szükség kaszkadőrre a verekedős és a mutatványos képkockák forgatásához. 

5. Titkos románc

Persze nem mehetünk el szó nélkül a Féktelenül női főszereplője, Sandra Bullock mellett sem. Mindig vannak olyan filmek, amikben a két főszereplő között annyira jól működik a kémia, hogy a nézők fejében megfordul a gondolat: esetleg a való életben is van köztük valami? Rengeteg hollywoodi pár a közös filmjük forgatása közben került közelebb egymáshoz, de vajon mi a helyzet Reeves és Bullock párosával? Néhány évvel ezelőttig még csak találgattak a rajongók, miután 2018-ban Bullock Ellen DeGeneres műsorában bevallotta, hogy anno teljesen beleszeretett kollégájába. Egy évvel később Reeves is meghívást kapott a talk show-ba, ahol ő is hasonlóképpen vélekedett Sandráról: „Valószínűleg ő sem tudta, hogy fülig szerelmes voltam belé.”

Természetfeletti képesség? Titkos viszony Sandra Bullockkal? TOP 10 érdekesség a John Wick sztárjáról, Keanu Reevesről
Fotó: Jon Kopaloff / Contributor / Getty Images

6. A hétköznapi hős

Hiába a világhírnév és a temérdek pénz, Reeves előszeretettel utazik tömegközlekedéssel. Éppen ezért többen is összefutottak már vele a metrón, és ennek köszönhető az eddig több mint 20 millió megtekintést hozó videó is, amin a színész udvariasan átadja a helyét egy hölgynek.

7. Fanatizmus és saját cég

A tömegközlekedés preferálása mellett teljesen odáig van a motorokért is. Lelkesedését mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy 2011-ben megalapította az Arch Motorcycle nevű céget, ahol egyedi gyártású motorokat készítenek. Sőt, a Mátrix  kaszkadőrcsapata minden egyes tagját megajándékozta egy-egy szupermenő motorral.

8. Sokoldalú tehetség

Reeves másik nagy szenvedélye a zene. 1991-ben megalapította a Dogstar nevezetű bandáját, aminek ő volt a basszusgitárosa. Egészen rövid idő alatt elképesztő sikereket értek el: turnéztak az Egyesült Államokban és Ázsiában is, valamint lehetőségük volt olyan világsztárokkal együtt dolgozni, mint David Bowie és Bon Jovi.

9. A túlvilágról érkezett hozzánk?

Egy bizarr elmélet szerint Reeves nem más, mint a 19. századi francia festő, Paul Mounet reinkarnációja. Az ezt hangoztatók szerint nemcsak a fizikai hasonlóságok félelmetesek, hanem maga a tény is, hogy Mounet a kora egyik legkiemelkedőbb színésze volt. Vajon Reeves lelke már több mint 2 évszázada itt van közöttünk? Ti mit gondoltok?

Természetfeletti képesség? Titkos viszony Sandra Bullockkal? TOP 10 érdekesség a John Wick sztárjáról, Keanu Reevesről
Robin L Marshall / Stringer / Apic / Contributor / Getty Images 

10. Megkapta a legnagyobb elismerést

Elsöprő tehetsége, kaszkadőri képességei és hétköznapi hősiessége eredményeképpen 2005-ben megkapta a csillagát a Hírességek sétányán, vagyis már szó szerint is örökre belevéste magát Hollywood történelmébe. A jövőről egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy a  következő években a John Wick-sorozat következő részeiben láthatjuk, valamint a DC Szuperállatok ligája című animációsfilmben is hallhatjuk Batman hangjaként.

Ne feledjétek, akcióból vasárnap este sem lesz hiány, hiszen 22:00-kor érkezik a John Wick a Film+-ra.

Nyitókép: Frazer Harrison / Staff / Getty Images

#CinemaKlub#rtl#RTL Klub#keanu reeves#top10#érdekesség#john wick#sandra bullock#sportoló#motorozás#paul mounet#kaszkadőr#akciófilm#forgatás

Címlapról ajánljuk