CinemaKlub

Kirúgott főszereplők, botrányos fekete bárányok és megszállott Harry Potter-rajongók – Megdöbbentő érdekességek a Legendás állatok és megfigyelésük színészeiről

rtl.hurtl.hu

2022. július 3. 13:23

Vasárnap este ismét visszarepülhettek a Roxfort világába, azonban Harry Potter helyett most valaki más lesz a főszereplő. Mielőtt elmerülnénk a varázslények kiismerésében, összegyűjtöttünk nektek néhány meghökkentő tényt a franchise színészeiről.

Eddie Redmayne modellként kezdte a karrierjét

A filmsorozat főszereplője már kamaszként kamatoztatni tudta különleges külsejét, és elég gyorsan a legmenőbb ruhamárkák kifutóin találta magát. Több kampányfotózáson is bemutatott új kollekciókat, ráadásul olyan világhírű modellekkel dolgozhatott együtt, mint Cara Delevingne és Alex Pettyfer. 2012-ben a Pradával is volt lehetősége együtt dolgozni, de ebben az évben már a Nyomorultak című filmben is kapott egy szerepet, amivel egy szempillantás alatt berobbant Hollywoodba.

Mivel mindig is érdekelte a színészet, nem is volt kérdés, hogy minél több alkotásban kipróbálja magát. Stephen Hawking megformálásáért egy Oscar-díjat is bezsebelt, majd legnagyobb örömünkre megkapta Göthe Salmander szerepét.

Johnny Deppről neveztek el egy állatfajt

Az utóbbi hónapokban rágalmazási perétől volt hangos a sajtó, amit volt felesége, Amber Heard ellen indított. Depp 50 millió dollárra perelte exét, azt állítva, hogy egy 2018-as interjúja miatt derékba tört a karrierje. Többek között ezért is vesztette el Grindelwald szerepét a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásában. A heteken keresztül tartó tárgyalások során rengeteg intim részlet derült ki a kapcsolatukról, végül azonban június elején a színész nyerte meg a pert.  

Az állandó bíróságra járás előtt sem volt unalmas Depp élete: a számos filmszerep mellett 2015-ben megalapította a Hollywood Vampires nevű zenekarát, és nemrég szobrot is állítottak a tiszteletére. A legnagyobb meglepetés viszont akkor érte, amikor egy 500 évvel ezelőtt kihalt skorpiófajt nevezték el róla. A kutató mindig is hatalmas Depp-rajongó volt, így nem is volt kérdés, hogy az ollószerű karmok miatt az Ollókezű Edward után az egyik legnagyobb kedvence nevén regisztrálja a fosszíliát.

Ezra Miller nembinárisként határozta meg magát

A színész valódi szupersztár lehetett volna, de állandó botrányai miatt kérdésessé vált a jövője Hollywoodban – nemrég például a Flash című szuperhősfilm főszerepét is elvették tőle. A rajongók mindig is megkérdőjelezték Ezra szexuális identitását, aki nemrég tiszta vizet öntött a pohárba, és mindent bevallott:

Nem azonosítom magam sem férfiként, sem nőként. Valójában aligha azonosítom magam emberként.
 

A színész később még inkább kitárulkozott, és a szexuális életéről is elárult egy kis titkot: „Néha nagyon sokáig nem szexelek, mert a hiánya ugyanolyan fontos számomra, mint maga az együttlét. Határozottan sok a magányos idő, ami segít Credence megformálása közben.”

A színészek hatalmas Harry Potter-rajongók

Redmayne mindig is be szeretett volna kerülni a franchise világába, ezért 2001-ben jelentkezett Tom Denem szerepére a Harry Potter és a titkok kamrája című filmbe. A castingon egyetlen sor elolvasása után azonnal elutasították, pár évvel később azonban beteljesedhetett az egyik leghőbb álma Göthe megformálásával. Johhny Depp pedig akkora rajongó, hogy a forgatóköny elolvasása nélkül elvállalta Grindelwald szerepét, akárcsak Jude Law, aki a fiatal Dumbledore bőrébe bújva a saját gyerekeit szerette volna meglepni. A szerepre való felkészülés során találkozott is J.K. Rowlinggal, aki a két és fél órás megbeszélés alatt a színész minden kérdésére készségesen válaszolt. Law a korábbi HP-filmeket is újranézte, és alaposan tanulmányozta Michael Gambon játékát, hogy maximálisan elsajátítsa a kultikus varázsló karakterét.

Ne feledjétek, ma este 20:05-kor jön a Legendás állatok és megfigyelésük az RTL Klubon:

#CinemaKlub#rtl#RTL Klub#harry potter#legendás állatok és megfigyelésük#érdekesség#színész#eddie redmayne#johnny depp#ezra miller

Címlapról ajánljuk