CinemaKlub

Nyitott házasságban él, bántalmazta az apja, nem használ WC-papírt – 10 kevésbé ismert tény Will Smithről

Sallós-Kovács LucaSallós-Kovács Luca

2022. június 12. 8:22

Összegyűjtöttünk tíz izgalmas tudnivalót az Oscar-botrány miatt sokat emlegetett színészről.

Will Smith – akiről az utóbbi időben az Oscaron elcsattant pofon miatt lehetett hallani –, a zenében, a televíziózásban és a filmezésben is nagyot alkotott. Smith számos elismerést zsebelt be eddigi pályafutása során: többek között egy Oscar-díjat, egy Golden Globe-díjat és négy Grammy-díjat.

A Kaliforniába jöttem című szitkomban ismertté vált színész vasárnap este 22:35-kor az RTL Klub képernyőjén is feltűnik 2007-es Legenda vagyok című filmjével.

Ennek apropóján íme tíz érdekesség Will Smithről!

1. Gyermekkorában bántalmazta az apja

Egyszer azt mondta, hogy nehezen tudott megbocsátani az apjának. Gyermekkori élményeit „szörnyűnek” írta le, és felnőtt fejjel elárulta, hogy az fájt neki a legjobban, amikor végig kellett néznie édesanyja fizikai bántalmazását is. Az életének korai szakaszában átélt trauma felnőttkorára is hatással volt, és előfordult, hogy azt fontolgatta, megöli az apját.

Az apám erőszakos volt, de ott volt minden előadáson és koncerten. Alkoholista volt, de a filmjeim premierjén mindig józan maradt. Meghallgatta az összes felvételemet, minden stúdiót meglátogatott. Az a szintű perfekcionizmus, amivel a családját terrorizálta, jelen volt akkor is, amikor ételt kellett letennie az asztalra elénk minden áldott este

– emlékezett vissza az apjára 2021-ben.

2. 13 éves kora óta változatlan a magassága

 Will Smith 188 centiméteresre nőtt kamaszkorában, most 53 éves, de a magassága 40 éve nem változott. A súlya azonban 27 kilogrammal gyarapodott azóta.

3. Megtanulta színésztársai szövegét is

A Kaliforniába jöttem forgatási évei alatt szó szerint bemagolta a teljes szövegkönyvet. A színész igazi maximalista volt, és úgy érezte, neki kell a legjobbnak lennie.

Ez volt az első nagy szerepem, és csak arra fókuszáltam, hogy sikeres legyek, ezért megtanultam a forgatókönyvet, beleértve a többiek sorait is.

Will Smith nem használ WC-papírt – 10 dolog, amit eddig nem tudtál a színészről
Will Smith a Kaliforniába jöttem idején - Fotó: NBC / Getty Images

4. Három gyereke van

Legidősebb fia a 29 éves Trey Smith DJ-ként dolgozik, de számos filmben láthattuk őt, így például a 2003-as All Of Us-ban is.

A 23 esztendős Jaden Smith már 2006-ban feltűnt a hollywoodi csillagok között, amikor apja oldalán szerepet kapott A boldogság nyomában című filmben. Will Smith középső gyermekét láthattuk még A karate kölyök, A Föld után és az Amikor megállt a Föld című filmekben is.

Willow Smith – a színész egyetlen lánygyermeke – 21 éves létére már négy albumot tudhat a háta mögött. Az énekesnő a sokak által ismert Whip My Hair című slágerrel robbant be, és azóta is megállíthatatlan. Willow a Legenda vagyok című filmben is szerepelt, valamint több mesefigurának is a hangját kölcsönözte.

Will Smith nem használ WC-papírt – 10 dolog, amit eddig nem tudtál a színészről
Will Smith családja - Fotó: Donna Ward / Getty Images

5. A jelenlegi a második házassága

Mielőtt Will elvette Jada Pinkett Smith-t, 1992 és 1995 között Sheree Zampinóval élt házasságban. Első gyermeke, Trey Smith ebből a házasságból született, a frigy azonban mindössze három évig tartott.

6. Állítólag nyitott házasságban él

Bár konkrétan még sosem mondták ki feleségével, mégis többször sugalmazták, hogy nyílt házasságban élnek. 2021 szeptemberében Will a GQ magazinnak azt mondta, hogy Jadával a kapcsolatuk „túlmutat a monogámián”, és hogy „bizalmat és szabadságot szavaztak egymásnak”, mert szerintük „a házasság nem lehet egy börtön”. A színész továbbá hozzátette, hogy

Jada sohasem hitt a hagyományos házasságban.

 

7. Nem használ WC-papírt

A színész igyekszik környezettudatosan élni. Annak érdekében, hogy minél kevesebb hulladékot termeljen, száműzte a WC-papírt a fürdőszobájából, és kizárólag a vécére szerelt csapot használja alsó felének tisztán tartására.

Ez az ég ajándéka

– mondta egy 2007-es interjúban, majd hozzátette, hogy mivel nem mindenki tudja ezt elfogadni, ezért az otthonában kialakított néhány olyan mellékhelyiséget is, ahol van papír.

8. 55 másodperc alatt tudja kirakni a Rubik-kockát

Rubik Ernő bűvös kockájával A boldogság nyomában című film forgatásán ismerkedett meg mélyrehatóan, mert egy dologban biztos volt: nem szeretne kézdublőrt vagy trükköt alkalmazni a felvételkor. Tyson Mao – a bekötött szemmel kirakás világbajnoka – segítette őt a felkészülés során. Az alapok elsajátítása után már csak a gyakorlás maradt, ami megtette hatását, hisz a színésznek sikerült felállítania 55 másodperces egyéni rekordját.

9. Mr. Július a beceneve

A médiában gyakran hivatkoznak rá ezzel a névvel, aminek egyszerű oka van: filmjeinek többsége ebben a hónapban jelent meg. A július mindig szerencsét hozott a számára, majdnem minden sikerre van ítélve, ami ekkor jelent meg tőle.

10. Ezt várja a felesége az Oscar-botrány után

A 2022-es Oscar-gálán Chris Rock éppen a legjobb dokumentumfilm kategóriát konferálta fel, amikor meglátta Will Smith feleségének rövidre borotvált haját, és elsütött egy poént, hogy szerepelhetne a G. I. Jane című film második részében. Jadának azonban nem egy film, hanem alopecia nevű betegsége miatt nincs haja.

Will Smith a színpadra sietett, és egy hatalmas pofont adott Rocknak. Az Akadémia közleménye szerint az Oscar-gálát „beárnyékolta az az elfogadhatatlan és káros viselkedés, amelyet Smith úr a színpadon mutatott”, ezért tíz évre kitiltották őt az Oscar-gálákról.

 

Az agresszív magatartást tanúsító színész azóta megbánta tettét. Felesége a történtek után először a Red Table Talk beszélgetős műsorban szólalt meg. Jada abban reménykedik, hogy férje és a komikus hamarosan kibékélnek egymással.

Mélységesen bízom benne, hogy ennek a két intelligens, tehetséges férfinek lehetősége lesz begyógyítani a sebeket, kibeszélni a történteket és megbékélni.

A mai világban mindkettejükre szükség van, és minden eddiginél nagyobb szükségünk van egymásra. Addig is, Will és én folytatjuk azt, amit 28 éve elkezdtünk: ezt az életnek nevezett dolgot igyekszünk megfejteni.”

 

Forrás: DailyTrust & EverythingGP

Nyitókép: Axelle / Bauer-Griffin / Getty Images

#CinemaKlub#will smith#oscar#jada pinkett smith#legenda vagyok

Címlapról ajánljuk