Életmód

Jada Pinkett Smith megrémült a hajhullástól, de már megbarátkozott az alopeciával

rtl.hurtl.hu

2022. március 28. 18:59

Az Oscar-díjátadó botránya ráirányította a figyelmet a betegségre.

Reszkettem a félelemtől

– mondta Jada Pinkett Smith abban a 2018-as videóban, amelyben először beszélt alopeciájáról. Ez egy betegség, amit az okoz, hogy az immunrendszer megtámadja a szőrtüszőket. Gyakran okoz kerek vagy ovális tar foltot a fejtetőn, de egyes fajtái teljes hajvesztéssel, sőt a teljes testszőrzet kihullásával járhatnak.

A CBS News idézte fel, hogy négy évvel ezelőtt a Facebookon futó Red Table Talk című műsorban, amelyben a Smith család tagjai beszélgetnek komoly témákról egymással és vendégeikkel, Jada Pinkett Smith arról beszélt, hogy rémisztőnek találta, amikor meglátta a zuhanyzóban a rengeteg kihullott haját. Ezért mutatkozott azután rövid hajjal, egy tavaly decemberi Instagram-videóban pedig teljesen kopaszra borotvált fejét mutatta meg azzal a kísérőszöveggel, hogy „Én és az alopecia barátok leszünk”.

A vasárnap esti Oscar-díjátadón Chris Rock azon élcelődött, hogy Jada Pinkett Smith szerepelhetne a G. I. Jane második részében, mire a színésznő férje, Will Smith felugrott a színpadra és megütötte a komikust. Egy szintén alopeciás brit valóságshow-sztár, Zara Lena Jackson a történtekre úgy reagált: Will Smithnek nem lehetett könnyű végignéznie, hogy a feleségét ilyen traumatikus élmény érte, és bár ez nem igazolja az erőszakot, de az alopeciát ideje komolyan venni.

Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

#Életmód#alopecia#will smith#jada pinkett smith#hajhullás#chris rock#bőrbetegség

Címlapról ajánljuk