CinemaKlub

San Fransiscóban is bemutatták az Oscar-esélyes magyar filmet

rtl.hurtl.hu

2020. január 7. 10:32

Az Akik maradtak című alkotás megállíthatatlanul nyargal az aranyszobrocska felé. Vajon ismét ott leszünk a legnagyobb filmes gálán?

Tóth Barnabás filmje tavaly szeptemberben debütált Kolorádóban, ám a rendező azóta is járja az Egyesült Államokat. Most a Palm Springs-i filmfesztivál után Kaliforniába is elkísérte az alkotást, ami egy kamasz lány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható történetét meséli el a második világháború után. A film a tengerentúlon is hatalmas sikert aratott:

„Egy fiatal amerikai srác, aki Irakban szolgált kilenc évet egy atomtengeralattjárón - ahol gyakorlatilag teljesen tönkrement lelkileg - azt mondta, hogy valahogy ez a film reményt adott vissza neki” - mondta Tóth Barnabás.
 


Tavaly decemberben az alkotás már bejutott a Filmakadémia 10 Legjobb külföldi film szűkített listájára, ám a rendező nem először érezheti magát az aranyszobrocska közelében, ugyanis a tavalyi rövidfilmje, a Susotázs szintén bekerült a 10 Legjobb rövidfilmes listába, ám végül nem kapott jelölést.

Reméljük, hogy a Saul fia, a Mindenki és a Testről és lélekről sikerei után ismét ott lehetünk februárban a 92. Oscar-gálán. A jelölteket január 13-án, vagyis jövő hét hétfőn jelentik majd be. Ujjakat keresztbe!

#CinemaKlub#oscar#oscar-díj#akik maradtak#tóth barnabás#san francisco

Címlapról ajánljuk