CinemaKlub

Íme, tíz érdekesség a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújáról!

rtl.hurtl.hu

2019. május 19. 8:00

Vasárnap este visszatérnek A Karib-tenger kalózai az RTL Klub képernyőjére, ezért összegyűjtöttünk nektek néhány érdekességet a filmsorozat ötödik felvonásáról.

1. 44. percnél, a guillotine melletti kosárban látható két fej Joachim Rønning és Espen Sandberg rendezőké.

2. A film forgatása során Johnny Depp nehéz időszakon ment keresztül a válása miatt. Mivel ez kihatott a munkájára is (többek között rengeteget késett minden nap), felbéreltek egy produkciós asszisztenst, akinek az volt a feladata, hogy figyelje Depp házát, és figyelmeztesse a stábot, ha a színész végre felébredt, hiszen csak ekkor tudták elkezdeni a forgatást.
 

 


3. A film eredeti főgonoszát, Brand kapitányt, Christoph Waltz játszotta volna. Mivel azonban nem sikerült összeegyeztetni a forgatásokat Waltz egyéb munkáival, Javier Bardem kapta a szerepet. Brandet azért keresztelték át Salazarra, hogy jobban passzoljon a spanyol származású Bardemhez.

4. És ha már Salazar: azt tudtátok, hogy Javier Bardem sminkjét minden forgatás előtt három órán keresztül készítették? A haja az egyetlen, amit digitális trükkökkel alakítottak át.
 

 


5. A Karib-tenger kalózai filmek harmadik felvonásában Jack Sparrow apját a Rolling Stones legendás gitárosa, Keith Richards alakította. Ebben az epizódban egy másik ikonikus rockzenész, Paul McCartney tűnik fel, Jack nagybátyjaként.

6. Henry Turner szerepére olyan színészek pályáztak, mint Ansel Elgort (Csillagainkban a hiba), vagy Taron Egerton (Kingsman). A szerepet végül Brenton Thwaites kapta…

7. …Az a Brenton Thwaites, aki egyébként mindössze 12 évvel fiatalabb az apját alakító Orlando Bloomnál, és 4 évvel az anyját játszó Keira Knightley-nál.
 

 


8. Javier Bardem úgy írta le Salazar karakterét, mint egy karámba szorított bika és egy cante jondo énekes (tragikus spanyol flamenco zenész) keverékét. A szerepre való felkészüléskor Bardem alaposan tanulmányozta a Spanyol armada múltját, illetve a spanyol tengerészek szokásait.

9. A Karib-tenger kalózai: A Fekete gyöngy átkában Cotton papagája a következőt mondja: „Dead men tell no tales”, vagyis „A holtak nem mesélnek”. És, hogy ez miért érdekes? Mert ez az ötödik Karib-tenger kalózai film eredeti címe.

10. Will, a Bolygó hollandi kapitányaként tíz évente csak egyszer léphet szárazföldre. Ezt a film meglepő következetességgel tartja be, hiszen Will Turner a tíz évvel ezelőtti harmadik Karib-tenger kalózai mozi után ebben a filmben lép először szárazföldre.
 


Most pedig, hogy A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja minden titkát megismertétek, nem maradt más, mint megnézni magát a filmet, ma este 18:55-től az RTL Klub-on!

#CinemaKlub#a karib-tenger kalózai#javier bardem#johnny depp#keira knightley#orlando bloom

Címlapról ajánljuk