CinemaKlub

Elhunyt a klasszikus Star Wars-filmek egyik atyja

rtl.hurtl.hu

2018. szeptember 25. 11:12

Ismerjétek meg azt az embert, aki nélkül valószínűleg nem olyan lenne a Star Wars univerzuma, mint ahogyan ma is ismerjük.

Gary Kurtz 78 éves korában, a rák ellen vívott hosszú harc után távozott el az élők sorából. Kurtz rengeteget segített George Lucas-nak lefektetni a klasszikus Star Wars-filmek alapjait.

Dolgozott a '77-es Egy új remény-en, és a '80-as A Birodalom visszavág-on is, Lucas pedig sokszor kifutott a tervezett költségvetésből - ilyenkor általában Kurtz-ra hárult a feladat, hogy kitalálja honnan szerezhetnének még több pénzt.

 

Kurtz és Lucas egyre inkább eltávolodott egymástól, amiben az is közrejátszott, hogy A Jedi visszatér eredetileg nem kapott volna happy endet, Lucas viszont meggondolta magát. Kurtz így mesélt a dologról még 2010-ben:

„Volt egy tervezetünk, és George mindent megváltoztatott. Egy keserédes és szívbe markoló befejezés helyett eufórikusat akart, amiben mindenki boldog.”

Az eredeti sztoriban Hant már a film legelején kiolvasztották volna, hogy aztán a sztori felénél megöljék - újabb Halálcsillagról pedig szó sem volt. A befejezés szerint a Lázadó Szövetség romokban, Leia megszenvedi királynővé válását, Luke pedig remetévé válik.

Kurtz helyét végül Howard Kazanjian vette át a VI. rész produceri székében.

Nyugodjon békében!

#CinemaKlub#star wars#csillagok háborúja#a birodalom visszavág#gyász#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk