CinemaKlub

Őrület! Ezek voltak az idei Oscar legjobb pillanatai

rtl.hurtl.hu

2018. március 5. 15:09

Bár ebben az évben kissé visszafogottabb volt a hatalmas hollywoodi banzáj, azért a gálán most is akadtak vicces, meghökkentő, vagy éppen hihetetlennek tűnő pillanatok.

Jennifer Lawrence, és a mindig teli boros pohár

JLaw ugyan idén nem kapott jelölést, ez nem gátolta meg őt a bulizásban. A kérdés csak az, hogy vajon a hollywoodi társaságot, vagy a soha ki nem ürülő borospoharát élvezte-e jobban.

 

 

A jól megérdemelt díjak

Az idei díjátadón két legenda is megkapta első aranyszobrocskáját. Gary Oldman számtalan emlékezetes szerepe után most kapta meg az Oscar-díjat, Winston Churchill megformálásáért, Richard Deakins operatőr pedig 14. jelölésével nyerte el élete első aranyszobrát, a Szárnyas fejvadász 2049-ért.

Jet-ski a legrövidebb köszönőbeszédért

Idén különös módszert választottak a szervezők annak érdekében, hogy lerövidítsék a köszönőbeszédek hosszát: az a nyertes, aki a legrövidebb beszédet mondta, egy jet-skivel lett gazdagabb. A nem mindennapi díjat végül a Fantomszál kosztümtervezője Mark Bridges vihette haza, a maga 36 másodperces köszönetével.

 

 

A köszönő-jelbeszéd

A legjobb élőszereplős rövidfilm kategória győztesei Chris Overton és Rachel Shenton lettek, a négy éves, süket kislány történetét elmesélő The Silent Child című alkotással. A két készítő ígéretet tett a filmjük főszereplőjének, hogy amennyiben győznek, jelelve köszönik meg a díjat. Ezt be is tartották, ezzel az idei Oscar-gála egyik legszebb köszönőbeszédét bemutatva.

Mi az, amihez Kobe Bryant nem ért?

A világ egyik legjobb kosarasa, Kobe Bryant még 2015-ben, visszavonulásakor írt egy verset szeretett sportjáról. Ebből a versből készült most animációs rövidfilm, ami ráadásul még a kategóriája aranyszobrocskáját is elvitte, ezzel Oscar-díjassá kitüntetve a kosarast. Komolyan felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon van-e amihez nem ért az egykori Lakers játékos.

 
Forrás: Tumblr
#CinemaKlub#oscar#oscar-díj#jennifer lawrence#kobe bryant#gary oldman

Címlapról ajánljuk