CinemaKlub

Ilyen szörnyet még sosem láttatok!

rtl.hurtl.hu

2018. január 30. 13:14

Itthon még nem került mozikba A víz érintése című film, de addig is megleshettek egy videót a tengeri lény születéséről.

Nem véletlen, hogy a 13 (!) Oscar-jelölés között a Legjobb kosztüm kategóriában is helyet kapott az alkotás, ugyanis nem kizárólag vizuális effektekkel valósították meg a tengeri szörny külsejét, hanem a valódi, lenyűgöző jelmez és az elképesztő maszkmesteri munka is közrejátszott.

Egyébként a rendező már a 2006-os Faun labirintusában is ragaszkodott ahhoz, hogy ne kizárólag a számítógépes animáció teremtse meg a mitológiai lényt, és bár azóta a technika javában fejlődött, Guillermo del Toro még most is bízott a kézzel fogható valóságban. Így történt meg ezúttal is, hogy Doug Jones ismét magára húzta a jelmezt, akárcsak 12 évvel ezelőtt.

„Úgy szerettem volna megvalósítani a lényt, olyan formával és olyan színnel, amilyet sosem láttunk még ezelőtt.” – nyilatkozta a rendező.
 

Ennek ellenére azonban nem titkolja el, hogy A fekete lagúna szörnyéből merített ihletet:

 

 

Nézzétek meg ti is a zseniális átalakulást, és mindazt, ami valóra váltotta a képzeletet! És ne feledjétek, február 22-én megérkezik A víz érintése a mozikba:

#CinemaKlub#a víz érintése#oscar#smink#maszk#effekt#kulissza#guillermo del toro

Címlapról ajánljuk