CinemaKlub

Ők minden idők legikonikusabb filmes gonosztevői!

rtl.hurtl.hu

2018. január 25. 15:00

Félünk tőlük, utáljuk őket, de mégis belopták magukat a szívünkbe, vagy legalábbis a rémálmainkba. Ők minden idők legemlékezetesebb mozis antagonistái!

Joker (Batman-filmek)

Nemcsak az egyik legismertebb képregény-gonosz, de a filmekben is rémisztő ellenfélnek bizonyult. Heath Ledger és Jack Nicholson alakításában is zseniális volt, az animált Batman kalandokban pedig Mark Hamill hangján szólalt meg, hát lehet ennél menőbb egy gonosztevő?

Hannibal Lecter (A bárányok hallgatnak)

Hannibal egyike azon kevés gonosznak, akinek egyszerre tudtunk szurkolni még úgy is, hogy véresebbnél véresebb bűntetteket követett el, ráadásul Anthony Hopkins legendás alakításának köszönhetően a gourmet-kannibál sorozatgyilkos minden mondata vérfagyasztóan cseng a fülünkben a mai napig.

Darth Vader (Star Wars-filmek)

Kell ezt ragozni? Valószínűleg nemcsak minden idők egyik legjobb, de valószínűleg legismertebb gonosza is George Lucas agyszüleménye, aki ráadásul azért is különleges a lista korábbi résztvevőihez képest, mert a filmek előtt nem létezett semmilyen formában. Darth Vader a filmvásznon született meg, és hamar uralma alá hajtotta a mozirajongók világát.

A horror legnagyobbjai: Freddy Krueger, Jason Voorhees és Michael Myers (Rémálom az Elm utcában, Péntek 13, Halloween filmek)

Bár külön-külön is megállják a helyüket, a mi listánkra együtt kerültek fel, ugyanis a nyolcvanas évek horror-éráját egyértelműen ők uralták, megosztva a trónt. Kreatív gyilkolásban nincsen párjuk, és nem csak filmjeik, ők is halhatatlanok.

Voldemort (Harry Potter-sorozat)

Kedvenc varázslótanoncunk leghalálosabb ellenfele, sokáig csak említések szintjén tűnt fel, míg végül a negyedik Harry Potter-filmben ereje teljében tért vissza a halálból. Ralph Fiennes varázslatos alakítása könnyedén hitette el velünk, hogy rettegnünk kell már akkor is, ha kiejtjük a sötét nagyúr nevét.

Norman Bates (Psycho)

Alfred Hitchcock örök klasszikusánál csak maga a film főszereplője zseniálisabb. Végtére is, ő a légynek se tudna ártani, nézzétek csak:

Mr. Smith (Mátrix-trilógia)

Míg listánk eddigi résztvevői mind emberek (vagy legalábbis voltak egykor), a Mátrix-filmek közel legyőzhetetlen gonoszának emberi külseje mögött csupán kódok rejlenek. Talán pont ennek köszönhető, hogy minden idők leglátványosabb akciójeleneteiből is neki köszönhetünk párat.

Xenomorphok és Yautják (Alien és Predator-filmek)

Bár számos sci-fiben találkoztunk vérfagyasztó űrlényekkel, ennél a két szörnynél rémisztőbbet keresve sem találhatnánk. Bár a listánkon együtt szerepelnek, azért a gyalázatos, a két lényt összeeresztő Alien vs. Predator filmeket inkább elfelejtenénk. Különálló mozijaikat azonban nyugodt szívvel tudjuk ajánlani, mert mit sem vesztettek erejükből az évtizedek elteltével.

Forrás: Tumblr
#CinemaKlub#alien#Predator#harry potter#voldemort#joker#batman#Michael Myers#horror#gonosz#ellenfél#darth vader#star wars

Címlapról ajánljuk