CinemaKlub

A Star Wars újabb rekordokat dönthet meg?

rtl.hurtl.hu

2018. január 11. 11:12

Hiába nem szerettük a nyolcadik részt, várjuk a J.J. Abrams rendezésében érkező kilencediket, ami a legfrissebb trilógia utolsó fejezete lesz. Ráadásul egy olyan alak is visszatér majd, aki a kezdetek óta része az SW-világnak!

Valószínűleg senkit sem lep meg a hír, hogy a kilencedik – még cím nélküli – felvonás zenéjét is John Williams írja majd.

A zeneszerző ezzel elérte, hogy elmondhassa: az összes eddigi Star Wars-film zenéjét ő írta (gondolunk itt a három trilógiára). Ráadásul az is kiderült, hogy a májusban érkező Han Solo spin-off-nak is ír majd egy zenei témát.

Rengeteg kiemelt karakterhez szerzett már zenét a messze-messzi galaxisban – Luke, Leia, Yoda, Anakin és Rey –, mégis valami kimondatlan dolog kötheti össze a Daisy Ridley által megformált Rey-vel, hiszen Williams kijelentette, nem szeretné, hogy más is szerezzen bármit is a főhősnőhöz.

Az eddig 50-szer Oscar-díjra jelölt zeneszerző idén is esélyes lehet a legnagyobb filmes gálán, hiszen Az utolsó jedik, valamint Steven Spielberg A Pentagon titkai című filmjével is ott lehet a jelöltek között.

A jelölései közül nem mellesleg négyet a Star Wars-ért kapott, mégis a legtöbb elismerést Steven Spielberg-filmjeivel érte el: az 50-ből 16 alkalommal jelölték a neves rendező egy-egy mozijáért, amelyek közül hármat aranyszoborra is válthatott (Cápa, E.T., Schindler listája).

A híres zeneszerző egyre jobban megközelíti az Oscar csúcstartó Walt Disney-t, akit összesen 59-szer tiszteltek meg jelöléssel.

Nemcsak azt várjuk kíváncsian, hogy végre újra valami nagyon ikonikusat alkosson – a legújabb trilógia eddigi részei nem erről árulkodtak –, de arra is, hogy J.J. Abrams vajon milyen irányba viszi tovább a Rian Johnson által kitaposott Az utolsó jedik-ösvényt.

Addig is kapjátok elő a Star Wars score-okat és szavazzatok! Nektek melyik SW-film zenéje a kedvencetek?

 
#CinemaKlub#star wars#j.j. abrams#john williams#filmzene#zene#szavazás

Címlapról ajánljuk