CinemaKlub

Hűha! Ez a film 12 BAFTA-jelölést is kapott!

rtl.hurtl.hu

2018. január 9. 14:09

Most vasárnap már túl is voltunk az idei Aranyglóbuszon, és bár az Oscar jelöltekig még várnunk kell, a BAFTA-esélyeseket most hirdették ki! Nézzük, kik kaptak lehetőséget a díjakra!

Nem igazán rökönyödtünk meg a jelöltek olvasása közben, hiszen a Golden Globe után szinte ugyanazok a filmek és nevek jöttek velünk szembe. No de azért van itt csavar a dologban, hiszen az egyik alkotás 12 (!) kategóriában is helyet kapott!  Vajon melyik lehet az?

A legjobb film díjáért a Szólíts a neveden, A legsötétebb óra, a Dunkirk, A víz érintése és a Három óriásplakát Ebbing határában küzd meg egymással. Téged sem ért nagy meglepetés, ugye? A legjobb rendezők szintén ugyanezek, de A legsötétebb óra helyett a Szárnyas fejvadász 2049 filmese szállhat ringbe.  

A legjobb színésznők között Frances McDormand, Margot Robbie, Annette Bening, Sally Hawkins és Saoirse Ronan versenyeznek. Ez most azért izgalmas, mivel a Golden Globe-n Frances McDormand és Saorse Ronan is nyertek díjakat, de mivel ott külön kategória van a dráma és a vígjáték között, így felmerül a nagy kérdés: vajon közülük ki fog győzedelmeskedni?

A legjobb férfi főszereplők sem esett le az állunk, hiszen szinte egytől egyik azonosak az Aranyglóbusz-jelöltekkel. Daniel Day-Lewis, Daniel Kaluuya, Gary Oldman és Timothée Chalamet verseng majd a díjért, és valljuk be, Churchill megformálása valószínűleg itt is egyenes út lesz Oldman-nek az arany maszkért.

 

Idén a legtöbb jelölést begyűjtő alkotás A víz érintése lett, ami 12 kategóriában is esélyes.

Mögötte sorakoznak fel 9 jelöléssel A legsötétebb óra és  a Három óriásplakát Ebbing határában. A dobogó harmadik fokára pedig a Dunkirk és a Szárnyas fejvadász 2049 állhatott fel, amik akár 8 kategóriában is sikert arathatnak.

Egy kis történelem: az elmúlt 5 évben az Aranyglóbuszon és a BAFTA-n is ugyanazok a filmek nyertek a legfőbb kategóriában (Argo-akció, 12 év rabszolgaság, Sráckor, A visszatérő, Kaliforniai álom). Ha hihetünk az alábbi statisztikának, akkor a Három óriásplakát Ebbing határában és a Lady Bird között fog eldőlni a harc.

 

 

Mivel a Golden Globe és a BAFTA között ennyire sok a hasonlóság, valószínűleg az Oscar-jelöltektől sem tátjuk majd el a szánkat. Bárhogy is legyen, alig várjuk a január 23-át, hogy megtudhassuk a földkerekség legnagyobb filmes díjának az esélyeseit!

#CinemaKlub#bafta#jelöltek#szólíts a neveden#a legsötétebb óra#dunkirk#a víz érintése#három óriásplakát ebbing határában#szárnyas fejvadász#daniel day-lewis#margot robbie#saoirse ronan#gary oldman#golden globe

Címlapról ajánljuk