CinemaKlub

Hét év után visszatérnek a Fűrész-filmek!

rtl.hurtl.hu

2017. július 14. 10:38

Horror szerelmesek éledjetek, idén októberben véget ér a várakozás, ugyanis új részt kapunk a véres, sokszor gusztustalan „játékból”, amiben állítólag a korábbi részek egyik legfontosabb karaktere is megjelenik.

Hihetetlen, mennyi idő telt már el a legutóbbi Fűrész óta, mégis ez a helyzet! Hét évig semmit sem hallhattunk a halálos játékok és kihívások rémisztő filmjeiről, most azonban nemcsak friss infókat, de még egy hátborzongató képet is kaptunk a folytatásról. Előtte azonban pörgessük csak végig, mi is ez az óriási Fűrész-őrület!

Valószínűleg még a horror-kerülők is belefutottak már ezekbe a történetekbe, lassan már klasszikusnak is számítanak, főleg az első rész, amit 2004-ben mutattak be, és mindössze 18 nap alatt forgattak. A cselekmények lényege, hogy kapunk elrabolt embereket – kifogásolható hátterekkel –, akiket Jigsaw/Tobin Bell rabol el, és hangüzeneteken keresztül adja meg nekik az utasításokat, hogyan szabadulhatnak ki… Persze, ezek a lehetőségek közel sem egyszerűek, és megjegyeznénk: nem éppen a könnyed lelkű nézőknek valók. A brutális feladatok mögött pedig egy tanító üzenet áll: értékeld jobban az életed (hát persze)!

Ez a csavaros és fondorlatos történetvezetés nagyjából a harmadik részig terjedt ki, utána viszont – Jigsaw halálával – már inkább az volt az érzése mindenkinek, hogy csak a kegyetlen és gusztustalan jelenetek miatt készítették el a folytatásokat, valamint a jó eladások reményében.

Most viszont a Fűrész 8 visszatérhet a kezdetekhez, és ismét a jól kigondolt, thriller alapú sztorin alapszik majd, megspékelve a kegyetlen képsorokkal.

„Eléggé őrült csapdáink vannak, nem futamodunk meg a nyers képsoroktól… És mindennek tetejébe, igazán izgalmas misztikum lengi körül a cselekményt, sok-sok meglepő fordulattal” – nyilatkozta Peter Spierig, rendező.


Az alkotók ugyanis elmondták – és persze a mozi alcíme is erről árulkodik –, Jigsaw nagyon fontos középpont lesz ebben a felvonásban.

„Testek kerülnek elő, amelyek mindegyike Jigsaw-hoz köthető, vagy a játékmester másolójához. Tobin Bell DNS-e adja a film igazi magját!”


Azt viszont már nem erősítették meg, hogy Jigsaw maga visszatérhet-e a mozivászonra… mégis, sejteni lehet, hogy ez lesz a helyzet, hiszen Bell is részt vesz a jövő heti Comic-Conon.

Addig viszont megleshetjük az első hivatalos fotót a Fűrész 8-ból:


Forrás: Movieweb, EW

#CinemaKlub#folytatás#visszatérés#horror

Címlapról ajánljuk