CinemaKlub

Az Eredet rendezője egy popsztárral akarja eladni legújabb filmjét?

rtl.hurtl.hu

2017. július 10. 14:54

Christopher Nolan idén új filmmel tér vissza, azonban a Dunkirk szereposztását látva, mindenki meglepődött, hogy az egykori One Direction tag, Harry Styles is benne lesz!

Hol kell keresni a felnövekvő színész generáció nagy reménységeit? Mit tegyen egy castingos, és mihez kezdjen egy rendező, ha igazán lehengerlő alakításokat akar a filmjében, és a bejáratott színészeken kívül akar választani?

Nemcsak az a sikertörténet jöhet velünk szembe Hollywood egén, hogy egy ismeretlen, színész suliból kukázott, vagy éppen egy boltban elkapott ifjú titánt elindítanak az úton, és ha megvan benne a spiritusz, a legnagyobbak közé jut. Megannyi „így fedeztek fel” sztorit hallhattunk már, és ezek között sokszor ott szerepelnek azok is, akik eleve egy sztár státuszból robbantak be a filmvilágba.

Most a tinik nagy szerelme, Taylor Swift exe, és a – valljuk be – igazán jó hangi adottságokkal megáldott Harry Styles kapta meg élete első lehetőségét, hogy saját videoklipjein kívül, egy komoly filmben is bizonyíthasson.

Ugyan, egy olyan Nolan esetében, akitől már megkaptuk az eddigi legjobb Batman-trilógiát, az Eredetet vagy éppen a Csillagok között című filmet, méltán elvárhatjuk, hogy igazán minőségi munkát tesz le az asztalra. Mégis, a Dunkirk előzetesét látva, sokakban felmerült a gyanú, hogy most az egyszer nemcsak a színész ászokkal akarja biztosítani a szekerét, de még egy kis bulvár faktorral is.

Mindenki azzal vádolta, hogy csupán emiatt a részlet miatt választotta be Styles-t a színészei közé.

Most azonban mindketten megerősítették, hogy erről szó sincs. Fel sem merült bennük, hogy ezzel a részlettel még több nézőt csalogassanak a mozikba, sőt!

Styles borzasztóan izgatott lett, amikor meghallotta, hogy Nolan új filmet készít, és mindenképpen a részese akart lenni:

„Szerintem mindenki, aki szerepel Chris valamelyik filmjében, tudja, hogy mennyire szenvedélyes és ezt azonnal át ragasztja másokra is. Olyan közeget hoz létre, ahol mindenkinek ugyanaz a fókusza, és ez nem más, mint a gondolat, hogy ’mi lesz a legjobb filmnek’, és hogy olyan jóra csináljuk meg, amilyenre csak lehet. Nem hiszem, hogy emellett bármilyen más személyes részlet is felmerülhet.”


Nolan is hasonlóan nyilatkozott a témáról, azzal az egy sajátos gondolattal kiegészítve az egészet, amit csakis egy rendező – és egyben „felfedező” – tudhat: milyen is az, amikor valaki meglátja egy másik emberben a tehetséget!

„Rendezőként az a a dolgom, hogy meglássam valakiben a potenciált egy szerephez, legyen szó egy olyan emberről, aki még sosem forgatott filmet – mint például Fionn és Harry –, vagy olyanról, aki már nagyon tapasztalt, mint Kenneth Branagh vagy Mark Rylance. Meg kell látnod bennük a lehetőséget, hogy olyat csináljanak, amit azelőtt még sosem.”

„Megpróbálsz nem olyanokat castingolni, akik már többször is játszottak hasonló szerepet, mert nem érzik majd kihívásnak. Semmit sem visznek haza magukkal az új élményükből. Nem aggódhatsz túl sokat az előző szerepeiken vagy munkáikon… szerintem, ha jól végeztük a munkánkat, akkor a moziközönség is érezni fogja azt a kész filmünkön.”


Hogy ez mennyire egy félrevezetős, megúszós duma, azt hagyjuk inkább másra. Szeretjük Nolant, a filmjeit meg pláne, és inkább arra koncentrálunk, amire ő is mindenkit buzdít: a Dunkirk egy olyan alkotásnak készült, amibe tényleg mindent beleadtak az alkotói!

Legyen így!

A Dunkirk nálunk július 20-án debütál a mozikban!
 

Forrás: Screenrant

#CinemaKlub#dunkirk#christopher nolan#harry styles#forgatás#Bulvár#gyanú

Címlapról ajánljuk