CinemaKlub

A Han Solo film máris bukta a két rendezőjét!

rtl.hurtl.hu

2017. június 21. 11:42

Óriási sokk érhette a spin-off és egyben előzményfilm stábját, hiszen a forgatás kellős közepén elvesztették a rendezőiket. Mit jelenthet ez? Máris bukásra van ítélve a csempész története?

Tegnap még a kilencedik Star Wars esélyeiről és esetleges rendező-parájáról elmélkedtünk, erre jött a hír: Phil Lord és Chris Miller a Han Solo forgatás közepén dobbantottak.

A páros négy hónap forgatás után mondta azt, hogy nekik ebből elég volt, és arra hivatkozva távoztak, hogy kreatív szempontból nem értettek egyet sem a stúdióval, sem a producerekkel. Kidobtak egy rövid kis közleményt is az incidensről:

„Sajnos, nem tudtuk összehangolni az elképzeléseinket és a munkamódszerünket a partnereinkkel. Általában nem vagyunk nagy rajongói az olyan klisé kifejezéseknek, mint a ’kreatív ellentétek’, de ebben az esetben tényleg igaz. Nagyon büszkék vagyunk a stáb és a szereplőgárda csodás, világszínvonalú munkájára.”

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy is hasonlóan nyilatkozott a dologról, annyit hozzátéve, hogy hamarosan bejelentik az új rendezőt.

Ez a hír azonban komoly aggodalomra adhat okot, hiszen ha már ebben, a viszonylag hosszabb időszakban kreatív ellentétek jöttek elő… mi biztosítja, hogy az eddigi felvételeken meglesz a kialakult irány? Meglesz az egység, a konkrét stílus, hangulat, képi világ…? Erős a gyanúnk, hogy pont ezek a részletek fognak több sebből vérezni!

Arról egyelőre semmit sem tudni, hogy az átmeneti időszakban, teljesen leállnak-e a forgatással, de erős a gyanú, hogy igen. Arról viszont a Lucasfilm mindenkit biztosított, hogy a premierdátum (2018. május 4.) nem csúszik el.

A következő nagy projekt pedig a rendezőkeresés lesz! Korábban felmerült, hogy a stúdió szemezett John Favreuval, Matthew Vaughn-val és Josh Whedon-nal is. Feléjük táncolhatnak vagy teljesen új nevet rántanak be a projektbe?

Egy biztos: aggódunk!

#CinemaKlub#star wars#csillagok háborúja#han solo#spin-off#rendező#botrány

Címlapról ajánljuk