CinemaKlub

Mi a titka A galaxis őrzői-filmeknek? Utána jártunk!

rtl.hurtl.hu

2017. május 10. 15:33

A flúgos csapat történetei bővelkednek poénban, megható pillanatokban, akcióban és még megannyi szuper dologban, aminek köszönhetően az egész világot meghódították! Egyetlen epikus dolog azonban olyan szinten összeforrt a sztorikkal, hogy muszáj külön cikket szentelnünk neki! Vigyázat, SPOILER veszély!

Ez pedig nem más, mint A galaxis őrzőibennemes egyszerűséggel csak Awesome Mix. Vol.-ként emlegetett filmzene, ami mind a történet szempontjából, mind pedig a nézők megfogásának szempontjából ikonikussá vált!

Mi például rongyosra hallgattuk az első rész soundtrack-jét, és mire már-már kezdtük volna megunni a retro dallamokat, hála az égnek megkaptuk a második rész zenelistáját, amiről azóta sem tudunk lekattanni!

De ez nem is olyan nagy probléma, hiszen mind tudjuk, hogy egy jó filmhez jó filmzene is dukál, amiről szerencsére James Gunn-ék ezúttal is gondoskodtak.

Lássuk, hát milyen nagy zenei pillanatok tartoznak Star-Lord-ék kalandjaihoz!

1. David Bowie - Moonage Daydream

Ha valaki nem hiányozhat erről a listáról, akkor az biztosanDavid Bowie, akinek egész stílusát és több albumát is megihlette a galaxis, és akinek Moonage Daydream című száma tökéletes választás A galaxis őrzőinek csapatához!

2. Electric Light Orchestra - Mr. Blue Sky

 

A post shared by James Gunn (@jamesgunn) on

Ezt a dalt, a második bevetés elején hallhatjuk Baby Groot-nak köszönhetően, aki édes kis táncával rögtön megnyert bennünket.

Ilyen látványos, akciódús, vicces és persze cuki felütést még nem láttunk a vásznon!

3. Fleetwood Mac - The Chain

A mozi egyik előzetesében is felcsendülő nóta, kiemelt szerepet kapott a második részben. Így nem elég, hogy teljesen letaglózódtunk a nagy összecsapást látva, de mikor meghallottuk a híres rockballadát már végképp tudtuk, hogy az ütemes pumpálás az ereinkben, nemcsak az izgalmaknak köszönhető, hanem a katarzisnak is, amit végül a zenének köszönhettünk!

4. The Five Stairsteps - O-O-H Child

A riszaviadal nem új keletű dolog, ám A galaxis őrzői első részéig nem igazán találkoztunk vele, főként nem olyan rázós helyzetben, mint mikor a hősünk, a főgonosszal találja szemben magát. Chris Pratt előadásának és, a hozzátartozó mozdulatsoroknak köszönhetően pedig azóta sem sikerült elfelejtenünk!

5. The Jackson 5 - I Want You Back

 

A post shared by James Gunn (@jamesgunn) on

Na és ki emlékszik az első pillanatra, amikor megpillanthattuk Baby Groot-ot táncolni?

Egy biztos, Drax nem valószínű, hiszen a mókás gallyacska túl járt az űrlény eszén miközben a háttérben hallható Jackson 5 dalra illegette magát!

+1. Cat Stevens - Father and Son

De nemcsak vicces és izgalmas, hanem megható jelenetek megélését is segítették a slágerek!

Ilyen volt például a Yondu búcsúztatásánál hallható Cat Stevens dal is, ami mindnyájunk szemébe könnyeket csalt.

Nektek melyik a kedvenc zenei pillanatotok, A galaxis őrzőiből?

Forrás: CinemaBlend.com
Képek: Instagram.com

#CinemaKlub#Filmek#a galaxis őrzői#a galaxis őrzői 2#james gunn#filmzene#david bowie

Címlapról ajánljuk