Műsorújság
RTL Most

Ledobtad a bugyidat A galaxis őrzőitől? Nyugi, a második rész tovább vetkőztet!

Az egyik legkevésbé várt meglepetés, ami 2014-ben megindított egy brutális önirónia hullámot, most újra visszatért, és gyerekek: minket megint megvettek kilóra! A buli még mindig buli, a humor még mindig üt és ráadásként még hangsúlyosabb sztorit is kapunk A galaxis őrzői 2-től.

Mi már évekkel ezelőtt is baromira untuk a steril és mindig tökéletes hősöket, így nem véletlen, hogy az önmagát is kiparodizáló, állandóan trollkodó, és a lúzerségük mellett meglepően menő Star-Lordék a kedvenc világmegmentőink közé léptek elő. Akkoriban ez egyrészt fakadt a meglepetés faktorból, valamint az emberek kiéhezettségéből: mindannyian valami igazi mókára vágytunk!

Három év várakozás után, és a világ elvárásait követően, jogosan félhettünk attól, hogy ez a film és James Gunn-ék is ugyanabba a hibába esnek, mint sokan mások. A galaxis őrzői azonban másodjára is képesek legalább annyit adni, mint első alkalommal. Sok szempontból erősebbnek mondanánk a második felvonást, azonban az első újszerűsége és villantása örökké egyedivé teszi a 2014-es kezdést. Így maradjunk annyiban: ha A galaxis őrzői 2 ember lenne, tutira felszednénk és jól bele is zúgnánk!

Nagyjából a film első percében eldől, hogy ha csak a híres-neves zenei világot figyeljük, ugyanolyan partiállatokká válhatunk a moziban ülve, hiszen Gunn-ék már megint egy olyan válogatást dobtak össze, ami miatt újra walkmant is ragadnánk! Ez tehát azonnal adott, a hangulatot máris pipálhatjuk, majd jönnek a rég látott arcok, akik hozzák a vártat.

Űzik az ellent, sosem komolyan, sosem túlfeszülve az idegbajtól. Akad itt megint egy nyitótánc, ringnak a csípők, és a menő dalok is sorra darálódnak. És talán pont emiatt a kezdeti jeleneteket nézve felmerülhet az emberben, hogy Gunn-ék picit túltolják az elsőben jól durrogtatott sémákat: az idióta, oda nem illő beszólásokat, a zenéket, a lassított hős-troll-meneteléseket… azonban lassan, mintha ők is észrevették volna, hogy az elsőt kezdték meg erőteljesen majmolni, visszavesznek és megtalálják az egyensúlyt.

És itt kezdődnek a pozitív változtatások, hiszen a hülyéskedés túltolása helyett a készítők rájöttek, hogy mire van itt igazán szükség ahhoz, hogy katarzisban gazdag folytatást készítsenek! Egyrészt megtalálták az arányokat: mindenből éppen eleget kapunk! Így a poénok mellett arra is figyeltek, hogy mindegyik karakter komolyabb alapozást kapjon érzelmi szempontból – ez pedig aranyötlet, hiszen pont emiatt, a történetben elbújtatott csavarok, valamint a végkifejlet is sokkal nagyobb erőt kapnak. Így azon túl, hogy jól érezzük magunkat mozizás közben, még inkább azt érezhetjük, hogy minket is bevettek a Lúzer SC-be, akikkel a világ végére is elmennénk, és itt tényleg egy család részei lehetünk! És itt mindenki egyenlő részese a „sztárságnak”: Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket és természetesen bébi Groot is!

Emellett persze, az is végtelenül szerethetővé teszi – még mindig az egészet –, hogy ezek a hősök furcsamód nagyon emberien közelítik meg a világvége szituációkat. Ezért sem érezzük őket annyira elérhetetlennek!

Ezekhez a karakterekhez csatlakozik be Yondu, Mantis és Nebula, akik igazán jól képesek beilleszkedni a lehetetlen szereplők sorába, ráadásul teszik mindezt úgy, hogy nemhogy elvesznének az ismert alakok mellett, de önállóan is zseniálisan megállják a helyüket a történetben! A kitűnő cameókról pedig már ne is beszéljünk…!

És ami végsősorban elakasztotta a lélegzetünket, az a minden részletben visszaköszönő rajongás, ahogyan mindent kitaláltak és összehoztak. Gunn posztjait nézve is egyértelmű, hogy szerelmes a filmjei minden részletébe, és ez most még ráadásként a csodálatos operatőri munkában is visszaköszönt. Gyönyörű képeket láthatunk a csatajelenetek közben és amúgy is, a színek, a különös szögekekből felvett snittek mind-mind egyedivé teszik A galaxis őrzői 2 képi világát!

Szóval, visszapörgetve mindent, kijelenthetjük, hogy akik már jó ideje a szívükben őrizgetik a lehetetlen hősöket, nem csalódnak majd ebben az etapban sem! Mi legalább annyira jól éreztük magunkat, mint három évvel ezelőtt, és valljuk be: már éppen ideje volt frissíteni a lejátszási listánkat! Bulira fel!

Csütörtöktől - május negyedikétől - már mindannyian a mozikban tobzódhattok a legújabb űrkalandot lesve!

Legnézettebb videók