CinemaKlub

10 film, amiknek a valódi hősei a gyerekek!

Juhász LucaJuhász Luca

2017. március 30. 16:13

Mindnyájunknak szükségünk van példaképre, márpedig a filmtörténet nem egy szuperhőssel rendelkezik, akinek szívesen bármelyikünk a bőrébe bújna. Viszont hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a legapróbbak is lehetnek nagyok, éppen ezért most összegyűjtöttünk nektek néhány olyan alkotást, amiben a kisebbek is kulcsfontosságú szerephez jutottak!

1. A legnagyobb hős – Leon, a profi

A filmszerep, ami Natalie Portman-ből sztárt csinált és ami egy életre belénk vésődött, hiszen a bátor tizenkét éves kislány, aki elárvulva már csak Leon-ban bízhat, a furcsa frizurájával, a hóna alá kapott növénnyel, no meg a szájából kilógó cigivel, felejthetetlen! Mathilda karaktere már-már vetekszik Nabokov Lolitájáéval, mi pedig erősen elgondolkodtunk azon, hogy a lány a filmtörténet legvagányabb szereplője!

2. A gyerekszerelem – Változó szerelem

Nincs is szebb dolog az első szerelemnél, amit ugyebár sosem felejt el az ember! Nos, mikor Julie és Bryce először találkoznak, a lány rögtön beleszeret a fiúba, aki azonban nem viszonozza az érzéseit, sőt elhatározza, hogy távol tartja magától kéretlen barátnőjét! Míg Julie azt szeretné, hogy a fiú is rájöjjön, hogy ők egymásnak vannak teremtve. Ám ahogyan az idő múlik, a dolgok megváltoznak, és csakhamar kénytelenek lesznek tisztázni a kapcsolatukat!

3. A fiús - Állj mellém!

Ez a filmStephen King regényén alapszik és olyan nagy nevek szerepelnek benne, még zöldfülűként, mint például River Phoenix, Kiefer Sutherland, John Cusack és Jerry O’Conell. A történet négy elválaszthatatlan kissrácról szól, akinek egyik pajtásuk egy napon eltűnik és mivel hiába keresik, nem találja senki, halottnak nyilvánítják. A fiúk ebbe nem tudnak belenyugodni, így nyomozásba kezdenek, végül találnak is egy azonosítatlan holtestet, képbe kerül még egy idősebb fiúcsapat is, hogy aztán megkezdődjön a rivalizálás is, míg végül ki nem derül az igazság!

4. A Sci-fi – E. T., a földönkívüli

Miután az űrben játszódó történetek a virágkorukat élik, meglepően tapasztaltuk, hogy olyan alkotás kevés született melyben, egy-egy gyermek kerülne különböző űrbéli kalandokba! Viszont annál több olyan történet létezik, amikben az űrlények látogatnak el Földünkre, és amikben egyetlen cinkosuk egy kisgyerek lesz. Éppen ezért nem feledkezhetünk meg, Steven Spielberg klasszikusáról sem, az E. T.-ről, amiben az ufó és az apa nélkül nevelkedő Eliott összebarátkoznak, majd az eget is átszelik egy biciklin!

5. Az elvont – Holdfény királyság

Az 1965-ben játszódó film két tizenkét éves történetét meséli el, akik miután egymásba szerettek megszöknek otthonról. A különleges képi megoldások, a korszak zenéi és a mérhetetlenül vicces karakterek és monológok mellett, őszinte képet kapunk arról, milyen gyermetegen tudnak viselkedni a felnőttek és, hogy milyen komoly dolgok foglalkoztatják a gyerekeket!

Egyszerűen imádnivaló!

6. Az életszerű – Sráckor

Richard Linklater mozijának elkészülte tizenkét évet vett igénybe, ugyanis a családról szóló film szereplőinek öregedését a rendező a valóságban is nyomon követte! Így láthatjuk, ahogyan a főszereplőből először kiskamasz, majd felnőtt férfi válik, miközben végig kísérjük szülei válását, az új családtagokat, a kortársakat és az első szerelmet is, mindezt pedig Mason szemszögéből.

Mi mást mondhatnánk még róla? Ez az élet!

7. A varázslatos – Harry Potter-filmek

A filmek, amiket senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen J. K. Rowling szövevényes regényeiből készült mozik, egy csapásra elkápráztatták a világot! Együtt nőttünk fel Hermionéval, Harry-vel és Ron-nal, és közben megtanultuk, hogy a bátorság és a barátság mi mindenre képes!

8. A kalandos – Végtelen történet, Jumanji

Ki ne álmodott volna arról, hogy kedvenc könyve megelevenedik előtte, ahogyan azt is biztosan többen elképzeltük, milyen remek lenne, ha olyan kalandokat élhetnénk át, mint kedvenc társasjátékunk hősei! A filmkészítők sem voltak ezzel másképp, hiszen megszületett a Végtelen történet és a Jumanji, ami minden kisgyermek életét meghatározta, akik a ’90-es években nevelkedtek, és valószínűleg azóta is visszasírják, azokat az esős mozidélutánokat!

9. A sírós – Oroszlán

Egy film az indiai kisfiú, Saroo hihetetlen kalandjairól, arról hogyan nem adja fel egy gyermek azt a reményt, hogy láthatja még szülőföldjét és családját.

Egyszerűen nem tudunk, nem szuperlatívuszokban beszélni erről a moziról!

Ha pedig mindez nem lenne elég ahhoz, hogy meghozzuk a kedveteket hozzá, akkor nézzétek meg a fiúcskát alakító, Sunny Pawar arcát, a hangjáról pedig már inkább nem is beszélünk! Nincs nála édesebb!

10. A furcsa - Charlie és csokigyár

Milyen más jelzővel illethetnénkTim Burton keserédes filmjét, aminek főszereplője a nehéz körülmények között élő Charlie, aki karácsonyi csodaként nyer egy látogatás Willy Wonka csokigyárába, amit különös rejtélyek öveznek! Az umpa-lumpák világa nemcsak a jóságos kisfiút, hanem minket is rögtön magával ragad, az édességekről már nem is beszélve!

Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#Filmek#érdekesség#top10#gyerekek#hősök#natalie portman#oroszlán#jumanji#sci-fi

Címlapról ajánljuk