CinemaKlub

Nem hiszed el, kinek a bőrébe bújik Robert Downey Jr!

rtl.hurtl.hu

2017. március 21. 10:16

A feldolgozások és a sokkoló rebootok korát éljük, így már azon se kellene meglepődnünk, hogy Vasember Eddie Murphy nyomdokaiba lép majd következő szerepével.

Folyamatosan fogjuk a fejünket, hiszen nem akar abbamaradni a sokkoló bejelentések áradata! Hiába kellett volna már megszoknunk, hogy megannyi ikonikus, vagy csak szimplán meghatározó film új köntösben és friss szereposztással ismét a mozikba kerül – nem megy! Legyen szó egy Alicia Vikander-féle Tomb Raiderről, egy Tom Holland-os Pókemberről, Sandra Bullock vezette Ocean’s Ochoról… a filmek sora lassan már végtelen.

Persze, nem minden feldolgozás jelenti azt, hogy teljesen lemásolják az eredetit, vannak alkotások, amelyek csak ihletet merítenek az elődökből. De tény, hogy a filmipar utolérte önmagát, és most már olyan – viszonylag fiatalabb – történeteket is elővesznek, amelyek csupán pár évvel ezelőtt hódították meg a közönséget. Nézzük csak meg a Pókember szériákat: a 2007-es Tobey Maguire-féle Pókember 3 után csupán 7 évvel már jött is az új sorozat Andrew Garfield-dal, idén pedig megint másik főhős bőrében tér vissza a hálószövő.

Ilyen sztoriba keveredett most mindenki Tony Stark-ja is, aki máris elintézte magának a következő nagyobb franchise-várományos szerepét: ő alakítja majd – a Universal újragondolásában – Dr. Dolittle-t!

 


Óriási licit-háború ment a film jogaiért, úgy tűnik, óriási potenciált látnak az állatok nyelvén beszélő doki történetében! Mondjuk meg kell hagyni, az emberek már Downey nevéért kiadják majd a mozijegyre a pénzt.

A karakternek eléggé meghatározó filmes múltja van, hiszen a könyvsorozat alapján készült történetet többször is feldolgozták már: első filmes debütálása 1967-ben volt, Rex Harrison-nal az élen. Akkor két Oscar-díjat is begyűjthettek az alkotók. Később tévésorozat is lett a dologból, azonban a nagyközönség valószínűleg inkább az Eddie Murphy-féle filmeket ismeri, amelyek óriási sikert arattak 1998-ban és 2001-ben!

A Downey-moziról egyelőre semmi többet nem lehet tudni, csupán találgatni lehet, hogy az elfoglalt sztár napirendjébe mikor tudja beütemezni az állatos kalandot, hiszen jelenleg a Bosszúállókkal forgat és egy Sherlock Holmes 3 is ott lebeg a jövőjében!

Forrás: Movieweb

#CinemaKlub#robert downey jr#reboot#feldolgozás

Címlapról ajánljuk