CinemaKlub

Mennyi idősek voltak a valóságban kedvenc gimis filmjeink hősei?

rtl.hurtl.hu

2017. február 3. 14:54

Sosem értettük, miért nincsenek olyan gimnazista fiúk, mint mondjuk Heath Ledger vagy Channing Tatum! Hát most kiderült miért, ahogyan az is, hány sztár játszott már el egy-egy kamaszt miután már régen túl voltak saját tinédzserkorukon!

1. Tíz dolog, amit utálok benned

Heath Ledger rosszfiúja - aki ha teheti, inkább elkerüli az iskola területét - nem véletlenül nézett ki jobban és persze idősebbnek, mint társai, ugyanis a színész a forgatások alatt már a huszadik életévét is betöltötte.

2. A csodálatos Pókember

Nem csoda, hogy az Oscar-díjra jelölt sztár után, most tényleg egy tejfelesszájú hálószövőt kapunk Tom Holland személyében! Andrew Garfield ugyanis 29 éves volt, amikor először magára öltötte Pókember jelmezét, miközben Peter, a történet szerint még csak a középiskola padjait koptatta.

3. Bajos Csajok

Akárhányszor megnézzük ezt a filmet, mindig eszünkbe jut mennyire elrugaszkodott az amerikai gimik berendezkedéséről szóló történet. Nincs ez másképp a szereplőkkel sem, hiszen a koránál jóval idősebbnek tűnő, de kivételesen nem is annyira öreg Lindsay Lohan mellett, Rachel McAdams-nek huszonöt évesen sikerült megformálnia, az egyébként a sztori szerint tizennyolc éves méhkirálynőt.

4. Amerikai Pite

A jó öreg klasszikusban bizony a színészek sem voltak éppen tinédzserek, persze azért annyira öregek sem, volt például a csajozásban nem túl jártas Jim, az őt alakító Jason Biggs a forgatások alatt vált nagykorúvá.

5. Grease – Pomádé

Listánk egyik legmeglepőbb tinivígjátékban tulajdonképpen egyetlen kamasszal sem találkozhatunk, hiszen a szereplők többsége már régen elmúlt tizennyolc is, nem, hogy húsz! Vegyük például a szende jó kislányt játszó Olivia Newton-John-t, aki majdhogynem harminc éves volt a film felvételekor, de a szerelmét megformáló John Travolta is már betöltötte a huszonnégyet!

6. Rómeo + Júlia

A fiatal szerelmesekről szóló Shakespeare-történetet Baz Luhrmann is feldolgozta, nem is akárhogy! Az eredeti szöveget megtartva helyezte a drámát a modern korba, a szereplők valós életkorára azonban nem igazán figyelt, így történhetett meg az is, hogy az ifjú Rómeót a huszonkét éves Leonardo DiCaprio játszhatta el.

7. Kegyetlen játékok

Az alkotásban a Ryan Phillippe által megformált Sebastian elhatározza, hogy elcsábítja a gimi új igazgatójának egyetlen szeme fényét, a lányát, akit nem más alakít, mint Reese Witherspoon. Nos, ez a szerelmi történet sem nevezhető kamasz szerelemnek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Phillippe huszonöt, míg az Oscar-díjas színésznő huszonhárom éves volt a film forgatása alatt.

8. Step Up

 


A táncos film egészen új megvilágításba helyezte a műfajt, ahogyan azt is, hogyan is kell kinéznie egy gimnazista lánynak, illetve fiúnak. Előbbi a dögös, kamaszproblémákkal még látszólag sem küzdő táncosnő, akit Jenna Dewan Tatum játszik, és aki egyébként huszonhat éves volt a forgatások alatt. Utóbbi pedig a szintén huszonhat éves, kigyúrt Channing Tatum, aki azonnal betáncolta magát nők millióinak a szívébe, korosztálytól függetlenül!

9. Euro Túra

Mit csináljon a szerencsétlen amerikai diák, ha vége a középsulinak és nem akar egész nyáron unatkozni? Elutazik Európába, ahol ahelyett, hogy magára szedne némi kultúrát, inkább bugyutábbnál bugyutább kalandokba keveredik. Ezen nincs is nagyon mit csodálkozni, azon ahogyan kinéznek, már sokkal inkább. Az Euro Túra főszereplőjét alakító színész, Scott Mechlowicz ugyanis huszonhárom éves volt ekkor.

10. Alkonyat

A romantikus történet, mikor a sármos és halhatatlan vámpír beleszeret, a teljesen átlagos, legfőképpen pedig halandó lányba, mindenki számára ismerős lehet. Kristen Stewart egyébként tizennyolc éves volt, mikor először játszotta el Bellát és talán még az is megbocsájtható, hogy a huszonkét éves Robert Pattinson alakítsa, az egyébként több mint száz éve tizenhét éves Edward Cullen-t.

Forrás: NME.com
Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#sztárok#érdekességek#életkor#oscar-díj#heath ledger#channing tatum#kamaszok

Címlapról ajánljuk