CinemaKlub

Mel Gibson új rendezése brutális képekkel sokkolta a kritikusokat!

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 6. 18:27

Korábban már írtunk róla, hogy megkezdődött az idei Velencei Filmfesztivál, azonban a könnyed musical-sikerek mellett, most úgy tűnik, egy évek óta száműzetésben élő sztár diadalmenete került a középpontba.

Mel Gibson karrierje csúcsán rengeteg sikert, elismerést és rajongást ölelhetett a keblére, azonban az évek múlása az ő reflektorfényét is elsötétítette, hiszen a filmek és a szakmai történetek helyére a személyes botrányai léptek.

Hollywood és a filmnéző közönség pedig nem kért többet belőle, jó időre eláshatta magát, hiszen a neve hallatára mindenkiben negatív érzések szabadultak fel.

Hol voltak ekkor a tények… a tények, miszerint egy kétszeres Oscar-díjas színészről beszélünk, aki rendezőként is bebizonyította már (többször is), hogy azért van benne tehetség és vízió bőven.

Most Andrew Garfielddal karöltve érkezett meg Velencébe, hogy bemutassa legújabb rendezését, a Hacksaw Ridge című háborús drámát.


A Variety filmes oldal egyenesen 2016 legjobban várt alkotásai között tartja számon az alkotást, amely Desmond T. Doss (Garfield) történetét dolgozza fel, aki a második világháborúban katonaként megtagadta, hogy egyetlen ember életét is kioltsa a csatatéren.

A Filmfesztiválon résztvevő kritikusok reakciói és véleménye alapján eléggé bizakodóak lehetünk a filmmel kapcsolatban, hiszen a legtöbb kritika dicséri Gibson drámáját.

Sőt, az össznépi elismerés odáig ment el, hogy a vetítést követően tíz perces ovációt és állva tapsoló tömeget kapott a rendező.


Az írások alapján a legtöbb újságíró egyetértett abban, hogy annak ellenére, hogy mondanivalóját tekintve a film fókuszában az erőszak ellenesség áll, a valaha készített legvéresebb és legsokkolóbb képekkel operál a film.

Ez persze nem meglepő, hiszen az már az évek során kiderült, hogy Gibson világa kellőképp sötét és komor, ráadásul brutális képekben szeret összpontosulni – főleg, ha csatajelenetekről van szó. Ez a Hacksaw Ridge esetében sem lesz másképp!

A film bemutatója elvileg még idén novemberben vagy decemberben lesz, addig is pedig akik szeretnének felkészülni Gibson rendezői munkásságából, a következőket érdemes megnézni tőle: a Rettenthetetlen – mellyel elnyerte a Legjobb Filmnek és Legjobb Rendezőnek járó Oscart –, A passió és az Apocalypto.

Most pedig jöjjön a sokat emlegetett film előzetese!

Forrás: Indiewire, Collider, CinemaBlend, Variety
Fotó: Facebook

#CinemaKlub#andrew garfield#velencei filmfesztivál#csata#dráma#háború#brutális

Címlapról ajánljuk