CinemaKlub

Újabb ikonikus alak tér vissza az Indiana Jones 5-ben!

rtl.hurtl.hu

2016. június 10. 13:23

Harrison Ford és Steven Spielberg pipa. Akkor ki lehet a másik elengedhetetlen „kelléke” a folytatásnak, aki már az eddigi részeknek is az egyik legmeghatározóbb embere volt?

Még márciusban felpörögtünk a hírre, hogy zöld utat kapott az ötödik rész, és újra találkozhatunk a sármos régész professzor/kalandor karakterével. Egy ideig persze teljesen tévútra vezetett minket a pletykaáradat: totál abban a hitben voltunk, hogy Chris Pratt – vagy netán Bradley Cooper – alakítja majd Indy-t. Tévedtünk. Spielberg ugyanis kategorikusan kijelentette, hogy egyetlen embert ismer a világon, aki eljátszhatja a szerepet, és az Ford.

Ford pediglen visszatér. Igaz, hogy már lassan a 80-at súrolja, de ő még így is a legjobb. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tavalyi Star Wars, amiben talán élete egyik legkiemelkedőbb alakítását hozta.

Kettő ikon tehát megvan a szent hármasból, de akkor ki lehet a harmadik? Emberek, lehet pezsgőt bontani: John Williams is visszatér! A filmzene miatt tehát már tutira nem kell aggódnunk.

A tavaly decemberben érkező Star Wars-ban is segédkezett visszahozni az ikonikus zenei témákat, melyeket újakkal is feldobott. Most pedig ismét itt a feladat, hogy egy klasszikus franchise újraélesztésében segédkezzen. A nagy visszatérést pedig maga Steven Spielberg jelentette be. Persze, ha komolyabban belegondolunk, nem meglepő húzás ez a készítők részéről, hiszen Williams újra meg újra segített, a már egyszer beindított nagy sorozatok zenéjében. Ráadásul – ahogy azt J.J. Abrams is megmondta –, ha esélyed van rá, hogy a nagy emberrel dolgozz, akkor menj utána!

Meg is tették!


Nagy kutyáról beszélünk amúgy is, aki első ikonikus témáját Spielberg Cápájának alkotta meg, és azóta nincs megállás. 1968 óta 34-szer jelölték Oscar-díjra, melyek közül ötöt tudott aranyszobrocskára váltani (Hegedűs a háztetőn, A cápa, Star Wars, E.T. A földönkívüli, Schindler listája). És ezek csak a legnagyobb kategóriáról mesélnek. Munkássága során több mint 200 alkalommal jelölték, melyek közül 112-szer díjjal is jutalmazták a tehetségét. A legutóbbi Oscaron noha nem nyert Az ébredő Erő megzenésítéséért, de az Indiana Jones 5-tel ez még összejöhet!


Forrás: CinemaBlend
Képek: Tumblr

#CinemaKlub#harrison ford#steven spielberg#filmzene#score#visszatérés

Címlapról ajánljuk