CinemaKlub

Na, az már valami, amikor az embernek John Williams ír saját zenét

rtl.hurtl.hu

2016. február 24. 13:00

A Star Wars legújabb részének sztárja, Daisy Ridley minden egyes SW rajongót testesített meg, amikor először találkozhatott az ötszörös Oscar-díjas zeneszerzővel. Pláne, amikor meghallotta karaktere, Rey zenei témáját.

Mielőtt a 23 éves Ridley megkapta volna Rey, és egyben Az ébredő Erő főszerepét, csupán kívülről figyelhette a filmes világot. Ez ugyanis élete első szerepe. Nem rossz indítás, azonnal egy giga blocbusterben és egy óriási rajongótáborral rendelkező franchise folytatásában kezdeni. Viszont az sem elhanyagolható tény, hogy egy nagyon lelkes, és végtelenül szerény SW-rajongót rejt a kedves mosolya.

Mi sem jobb bizonyíték erre, mint a lány első találkozása az űropera zeneszerzőjével (1978-ban Oscart is nyert az ikonus SW-zenéjével). Ezt pedig csak tetézte, amikor meghallgathatta Williams vezénylésével Rey zenei témáját:





A nemrég kidobott kulisszavideóban egy pici bepillantást nyerhetünk a zenei folyamatokba, hogy mégis milyen módon kezdenek neki egy-egy ilyen nagyobb munkába.

„Rey témája nem hősies. Inkább egy kaland, egy utazás téma. Sokkal többet rejt magában, mint egy diadalittas aláfestés, benne kellett lennie az empátiának.” – mesélt Williams a zenéről.

Ridley reakciója nemcsak ezt az empátiát és lágyságot tükrözi, amelyről Williams is beszélt, de magában hordozza azt is, hogy egy jó score nemcsak a filmvásznon, és nemcsak a rajongóknak jelent sokat, de a készítőknek és a szereplőknek is.

A videóban persze Kylo Ren témája és természetesen az ikonikus alapok megidézése is szóba került. Itt meg is leshetitek:
 

És persze, már arról is tudni egy-két dolgot, hogy mi várható a nyolcadik részben, aminek a forgatását - nem mellesleg - már el is kezdték a készítők!

Képek: Tumblr
#CinemaKlub#star wars#john williams#daisy ridley#zene#zeneszerző#oscar-díj#film#j.j. abrams

Címlapról ajánljuk