CinemaKlub

DiCaprióék és a Mad Max uralták az idei BAFTA díjátadót!

rtl.hurtl.hu

2016. február 15. 12:30

Hogy mennyire lehet megsaccolni az Oscar végkimenetelét a vasárnapi BAFTA alapján, az egy jó kérdés. Viszont az biztos, hogy DiCaprio, Dakota Johnson és Rebel Wilson is nagymértékben tettek azért, hogy elvigyék a show-t.

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia idén is kiosztotta az eléggé szoros mezőny között a díjait. Az este nagy győztese – kétségkívül – Alejandro G. Inárritu alkotása, A visszatérő volt, hiszen öt nagy kategóriában is elvitték a díjakat. Köztük – többek között – a Legjobb Színésznek, Legjobb Rendezőnek és Legjobb Filmnek járó elismerésekkel.

DiCaprióék filmje mellett az este nagy nyertese a Mad Max: A harag útja lett, amely négy díjat vihetett haza, igaz, nem a főbb kategóriákból, viszont a film technikai megvalósítását és a forgatáson megálmodott látványt teljes mértékben elismerték a díjazók. Így nem meglepő, hogy például a Legjobb Vágás és Legjobb Jelmez kategóriákban vitte a prímet George Miller alkotása.

Kép: John Boyega Instagram
 
Illetve, üdítően hatott még, hogy a Star Wars hetedik része, Az ébredő Erő is kapott két díjat: egyrészt a Legjobb Effekt kategóriában, sőt John Boyegát, aki J.J. Abrams folytatásával robbant be a köztudatba, választották meg az év felfedezettjének.

Mindezek mellett viszonylag kiszámítható volt a díjeső, hiszen Kate Winslet (Legjobb Női mellékszereplő) és Brie Larson (Legjobb Női Főszereplő), sőt az Agymanók is újra bezsebelték a szobrocskáikat.

Larson A Skull Island forgatása miatt nem tudta személyesen átvenni a díját, de az Instagramján nagy örömködést tartott egy poszt erejéig:

Kép: Brie Larson Instagram

És akkor most lessünk bele egy kicsit magába a gálába, hiszen a ruhaköltemények és vicces fordulatok sem maradhatnak ki a buliból!

Hiába nem mondható el sok jó a színészi teljesítményéről, Dakota Johnson volt az egyike az este leglátványosabb vendégeinek.

A képre kattintva, megnézhetitek, hogyan vonultak be a sztárok!

Mellette talán Saoirse Ronan
virágos ruhája láttán akadt el egy picit a lélegzetünk.


És persze, a hirtelen jött Bosszúállók találkozó is szívet melengető lett Mark Ruffalo és Chris Evans között:


Ami magát a díjátadót illeti, Leonardo DiCaprio megint ellopta a reflektorfényt mindenki elől: egyrészt, amikor köszönőbeszédében felköszöntötte az édesanyját, illetve amikor az átadó alatt a Kiss Camnek köszönhetően édes puszit nyomott Maggie Smith arcára:



A cukiskodás mellett persze a határokat súroló poénokból sem volt hiány: Rebel Wilson az Akadémáit érő vádokra tett rá egy lapáttal, miszerint az Oscar túlságosan "fehér" lett az idei évben:

„Annyira jó itt lenni ezen a komoly eseményen. Az Oscarra ugyanis sose hívnak meg, hiszen – mint tudjuk – a szervezői rasszisták.”

És persze, itt még nem hagyta abba, hiszen a beszédében Idris Elbára finom Valentin napi csokiként utalt... sokak szemében hagyott ezekkel a poénakkal szálkát.

Zárásként pedig gyorsan nézzük végig, hogy kiket díjaztak vasárnap este:

Legjobb Film: A visszatérő

Legjobb Férfi főszereplő: Leonardo DiCaprio

Legjobb Női Főszereplő: Brie Larson

Legjobb Rendező: Alejandro G. Inárritu

Legjobb férfi mellékszereplő: Mark Rylance (A kémek hídja)

Legjobb Női Mellékszereplő: Kate Winslet

Legjobb nem angol nyelvű film: Wild Tales

Legjobb dokumentumfilm: Amy

Legjobb Animált Film: Agymanók

Legjobb Eredeti Forgatókönyv: Spotlight

Legjobb Adaptált Forgatókönyv: A nagy dobás

Legjobb Operatőr: Emmanuel Lubezki

Legjobb Kosztüm: Mad Max: A harag útján

Legjobb Vizuális Effektek: Star Wars: Az ébredő Erő

Legjobb Hang: A visszatérő

Legjobb vágás: Mad Max: A harag útján

Legjobb Smink: Mad Max: A harag útján

Kiemelkedő brit film: Brooklyn


Forrás: Deadline, Dailymail 
#CinemaKlub#bafta#díjátadó#film#mozi#színészek#leonardo dicaprio#a visszatérő#kate winslet#brie larson

Címlapról ajánljuk