CinemaKlub

Star Wars: Az ébredő Erő - Zavart érzünk a szinkronos trailerben

CinemaKlubCinemaKlub

2015. április 29. 11:50

FRISSÍTVE #2! Befutott Az ébredő Erő legutóbbi kedvcsinálójának szinkronos változata, ami egy kissé illúzióromboló lehet a régi rajongók számára.

Kép: YouTube

A Star Wars Celebrationön bemutatott trailerben ugyanis Mark Hamill karaktere, Luke Skywalker beszél, akinek a legismertebb magyar hangja Stohl András volt, a legelső, eredeti változatban pedig Rékasi Károly. A magyar verziós trailerben viszont se Rékasi, se Stohl nem szólal meg, helyettük egy harmadik személy szinkronizált, akinek hangja nem passzol a fejünkben élő Luke Skywalker képéhez.

Ezt enyhíti a trailer végén Csernák János orgánuma, aki hosszú évek óta Harrison Ford megszólaltatója. Mielőtt mindenki a fénykardjába dőlne, van még remény: nem egyszer volt már rá példa, hogy a végleges változatban más szinkronizált egy-egy szereplőt, mint a trailerben. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy Luke már jó 30 évvel idősebb, mint A jedi visszatérben volt, így Stohl hangja esetleg túl fiatalos lenne a karakterhez. Mi ettől függetlenül neki örülnénk jobban.
 

Az Erő legyen Veled, Stohl András! Ja és boldog május 4-ét előre is mindenkinek!


FRISSÍTÉS:
 
Mivel nem hagyott minket nyugodni Luke magyar hangja, ezért megkérdeztük a hazai forgalmazót, kit hallhatunk a trailerben. Meg is érkezett a gyors válasz: Stohl Andrást. Értetlenül állunk a dolog előtt.


FRISSÍTÉS II:
Meg nem erősített forrásból úgy tudjuk, mégsem Stohl szinkronizált, a végleges változatban viszont nagy valószínűséggel ő fog. Úgy tűnik mégsem olyan rossz a hallásunk...
#CinemaKlub#az ébredő erő#csillagok háborúja#star wars#szinkron#trailer#Videó#harrison ford#mark hamill

Címlapról ajánljuk