Műsorújság
RTL Most

Ez történt a Star Wars Celebration 2015-ön

Az utolsó nap apropóján összegyűjtöttük nektek az idei Celebration legfontosabb pillanatait.
Kép: YouTube
 
Mi az a Star Wars Celebration?

Leginkább úgy érdemes gondolni rá, mint egy többnapos rajongói fesztiválra, ahol a nézők találkozhatnak egymással, a film színészeivel és készítőivel. Az elsőt 1999-ben tartották Denverben, a Baljós árnyak okán, de azóta több államot is megjárt már a Celebration a tengerentúlon, sőt két európai helyszínre is eljutott. 2007-ben Londonban, 2013-ban pedig a németországi Essenben került sor az őrületre (2008-ban pedig a japán rajongók örülhettek).


Celebration Anaheim

Az ideit Anaheimben tartották, Kaliforniában, az elmúlt napokban (ápr. 16-19.). Több okból is mérföldkőnek számít a mostani alkalom, mivel itt mutatták be elsőként Az ébredő Erő második előzetesét, valamint a régóta várt Star Wars Battlefront első igazi kedvcsinálóját is. 


Star Wars: Az ébredő Erő

A második trailert nem más mutatta meg a rajongóknak, mint J.J. Abrams és Kathleen Kennedy. Ezen felül ott volt még az "új generáció" is, azaz Daisy Ridley, Oscar Isaac és John Boyega, a VII. rész főszereplői.

Kép: YouTube

Rajtuk kívül egy teljesen működő R2-D2 és BB-8 is felbukkant, pontosabban begurult a színpadra. Utóbbi az első trailerből ismert "focilabda" droid, amit nem (csak) számítógép segítségével varázsoltak a vászonra, hanem megépítették, és valójában létezik. Többek között mágnesekkel oldották meg, hogy a fej a helyén maradjon, és ne essen le, a végeredmény magáért pittyog:
 

Mielőtt megcsodálhattuk volna az új trailert, mondtak pár szót a nagy öregek is: Carrie Fisher (Leia hercegnő), Mark Hamill (Luke Skywalker), Peter Mayhew (Chewbacca) és Anthony Daniels (C-3PO).

Kép: YouTube

Miután ők is végeztek, következett a várva-várt trailer:
 

Akit érdekel, a teljes The Force Awakens panelt visszanézheti a YouTube-on, mivel élőben streamelték az eseményt. Érdemes, mivel közben 15 db forgatási fényképet is megmutattak a rajongóknak.


Star Wars Battlefront

Másnap debütált az első igazi Star Wars: Battlefront előzetes, amit jó ideje vártak már a játékos kedvű SW fanok, a videó pedig azt mutatta, amire számítottunk: lenyűgöző grafikát, akciódús csatákat, és Darth Vadert. Megjelenés november 17-én, hogy addig hogy bírjuk ki, az jó kérdés.
 


Star Wars Rebels

Nem akármilyen szereplők térnek vissza/bukkannak fel a Lázadók c. animációs sorozat második évadában, lesz izgalom bőven!
 


Ezek voltak tehát a Star Wars Celebration 2015 legfontosabb pillanatai, nincs más hátra, mint ülni és várni decemberig, Az ébredő Erő premierjéig. Messze van még, túl messze...

Hasonló videók

  • Háború dúl az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarják szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok harcolnak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerül megölnie a boszorkák mindenható királynőjét. Azonban a halála pillanatában a királynő halhatatlansággal átkozza meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt imádott feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt (Ólafur Darri Ólafsson), aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

  • Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal (Sylvester Stallone). Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

  • Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

  • Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

  • Dastan (Jake Gyllenhaal), az utcagyerekből lett herceg kénytelen szövetségre lépni a gyönyörű, de veszélyes Taminával (Gemma Arterton), hogy megmentsék pusztulástól az egész világot. A veszélyt maga a herceg okozta, akit a gonosz Nizam (Ben Kingsley) csellel rávett, hogy eressze ki a mágikus homokórából az idő homokját, ami az egész ország lakosságát félelmetes démonokká változtatta. Dastanon a sor, hogy helyrehozza a hibáját, ám ehhez az idő tőrjére és őrzőjére, Taminára is szüksége van.

  • A pesti bérházak rengetegében áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós (Lengyel Ferenc) egy saját kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében, és nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön ide. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, aki felforgat mindent. Imre (Szervét Tibor), a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Hamarosan egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét a belváros két magányos harcosa között a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

Legnézettebb videók