CinemaKlub

Életműdíjjal jutalmazták a Terminátort

CinemaKlubCinemaKlub

2015. március 5. 11:23

A Golden Camera díjat egykori munkatársa, Danny DeVito adta át a hírességnek, aki nem csak színészként, de testépítőként és kormányzóként is bizonyított.

Az immár hetven éves Arnold Schwarzeneggert hatalmas megtiszteltetés érte a Hamburgban megrendezett Golden Camera díjátadón február végén. A népszerű színészt életműdíjjal jutalmazták eddigi munkássága miatt. Az arany szobrot egykori munkatársa, az Ikrek sztárja, Danny DeVito adta át Schwarzeneggernek. Az est így nem csak az elismerés miatt, de a nosztalgikus pillanatoknak köszönhetően is megható volt a Terminátor sztárja számára. A szemtanúk állítása szerint még egy-két könnycsepp is elhagyta a színész szemét, aki beszédében bátorító mondatokat intézett a feltörekvő fiatalokhoz:
 

"Soha ne adjátok fel!"


Íme Schwarzenegger rövid életútja:
 
  • A fiatal Arnold huszonegy évesen, minimális angol tudással költözött az Amerikai Egyesült Államokba, hogy világhírű testépítő váljon belőle. Kitartó munkájának köszönhetően számos bajnokságon győzedelmeskedett, és még ma is a sportág egyik legmeghatározóbb karakterének tartják.
  • A hetvenes évek elején azonban új területen, a filmek világában próbálta ki magát. Első filmjei egyike a Maradj éhen! volt, majd a Conan, a barbár hozta meg számára az áttörést. 1984-ben leforgatták az első Terminátor filmet, ami legkiemelkedőbb alakításai közé tartozik.
  • Ezt követően 2003-ban a politikai életben is feltűnt kormányzóként, majd négy évvel később újra megválasztották.
  • Legfrissebb projektjei között egy új Terminátor film is szerepel, ami várhatóan 2015 júniusában kerül a mozikba.
Forrás: hollywoodlife.com
 
Szerinted megérdemelten ítélték neki az életműdíjat? Schwarzeneggert legközelebb az Erőnek erejével című filmben láthatjátok március 6-án, pénteken 21:15-kor az RTL Klubon!
#CinemaKlub#schwarzenegger#terminátor#életműdíj#testépítés#politika

Címlapról ajánljuk