KERESÉS search-close

zaj

52 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "zaj"

Autista gyerekek szenvednek az iskolájuk melletti építkezés zajától

Több diák folyamatosan sír és dührohamot kap az építkezési zajtól Érden, ezt mondják azok a szülők, akiknek autista gyerekei egy speciális általános iskolába járnak. Az iskola mellé ugyanis orvosi rendelőt és parkolót építtet az önkormányzat, a munka már egy éve tart. A hangokra rendkívül érzékeny gyerekek a szüleik szerint fülhallgatóval járnak iskolába, és eddig hiába kértek segítséget.
A szülők ide kattintva még több részletet mesélnek el az ügyről.

ELVISELHETETLEN: Másfél éve szenvednek a gyerekek a zajtól

Hatalmas zajjal dolgozik a flex Érden a Bagoly utcába. Orvosi rendelő épül parkolóval. Közvetlenül egy általános iskola egyik épülete mellett, ahová speciális igényű gyerekek járnak, többek között autisták. Ők rendkívül érzékenyek a zajokra, úgynevezett túlhallásuk van.  Az ő szüleik keresték meg Híradónkat. Több diák folyamatosan sír és dührohamot kap a zajtól.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Két hónapja szenvednek a zajtól Budatétényben

Kis kertvárosi utcákon át kerülnek az autók és a buszok Budatétényben. Egy forgalmas utat ugyanis csőtörés miatt le kellett zárni. A lakók szerint a kerülőútvonalként használt utcákban sok helyen már a burkolat is megsüllyedt, a buszok késő estig közlekednek. A Fővárosi Vízműveknél egyelőre nem tudták megmondani, mikor javíthatják ki a csőtörést.

Nehezen viselik a sok repülőt a XVIII. kerületben

Vizsgálták, de nincs mindenkinek megfelelő megoldás a megváltoztatott légifolyosók ügyében - erre jutott a HungaroControl. Az RTL Híradóban is beszámoltunk arról, hogy sok lakó panaszkodik arra, nem bírják a zajt, mióta más irányban szállnak fel a repülőgépek a Liszt Ferenc repülőtérről. Az útvonalat még augusztusban módosították. A XVIII. kerületi polgármester szerint elfogadhatatlan a mostani helyzet.

 

Repülők zaja miatt nem alszanak a tizedik kerületben

Sűrűbben járnak a repülők a lakótelepen, mint a buszok. Erre panaszkodott a tizedik kerületben élő egyik asszony. A helyiek azt mondják, az elmúlt hetekben közvetlenül a házuk fölött húznak el a Liszt Ferenc Repülőtérről felszálló gépek, pedig korábban szerintük nem arra jártak.

Kefirék és Tokár Tomiék összebalhéztak!

Kefir és Mariann éjszaka költöztek fel Gjoniék szobájába, ezzel felébresztve Tomit és Dórit, akik reggel szóvá is tették mindezt újdonsült szomszédaiknak.

ELVISELHETETLEN ZAJ: Felettük zúgnak el a repülők

Rákoshegyen évek óta panaszkodnak az emberek arra, hogy méterekkel a házak fölött repülnek el az utasszállítók. Most azért növekedett meg a forgalom, mert június végéig felújítás miatt lezárták az 1-es kifutópályát. Így minden gép a kettesről érkezik és indul. Szintén az egyes pálya felújítása miatt.

Medvenyomokat találtak Borsodban

Medve nyomokat találtak a Borsod megyei Kánó határában. Egy anya medve és a bocsa vándorolt be Magyarország területére. Egyelőre csak a nyomok árulkodnak arról, hogy itt vannak, mert még senki nem látta őket. Az Aggteleki Nemzeti Park szakemberei azt mondják, nincs medveveszély, de ha valaki meglátja őket, csapjon zajt és jobb elkerülni az állatok közelségét.

Pihenni sem tudnak a villamos zajától

Elviselhetetlen zajra panaszkodnak a lakók az egyik budapesti villamosmegálló közelében, miközben a pályát alig egy éve újították fel. A helyiek szerint, mióta jobb lett a sínpálya, a villamosok gyorsabban mennek, ezért pedig nőtt a zaj. A BKV azt ígérte, jövőre végleg megoldódhat a probléma, de addig is átmeneti intézkedéseket vezetnek be.

Szabályozzák a hangerőt

Károsítja a hallást és alvászavart is okozhat, hogy egyre nagyobb zajban élnek a gyerekek. Az osztálytermek zajosak, a koncertek pedig hangosak. Elképzelhető, hogy hamarosan pontosan szabályozzák majd, hogy mekkora lehet a hangerő a gyerekeknek szóló rendezvényeken. A Tudományos Akadémia felmérése után az Emberi Erőforrások Minisztériuma dönt a szigorításról.

A leghangosabb szomszédot is elnémíthatjuk

Bizonyára sokak számára ismerős az az érzés, amikor azt kívánjuk, bárcsak költözne el a szomszéd, vagy legalább lenne egy kicsit csendesebb. Ez a kívánságunk azonban csak ritkán teljesül, bosszankodni pedig nem érdemes, hiszen van megoldás!

Kisebb földrengéshez hasonlítják a bontást

Enyhe földrengéshez hasonlít - ezt mondták Pécsen a bontásra ítélt Magasház környékén élők. A 25 emeletes üresen álló épület legfelső szintjét már lebontották. A hétfőtől péntekig zajló munkákat nemcsak hallják, érzik is a lakók. Van, akinek a létrája rezonál egész nap és van, aki az ágyon ülve érzi, ahogy dolgoznak. A kivitelező az RTL Híradóval azt közölte: a zaj és a por nem nagyobb mint más építkezésen.

Építési területen laktak a kollégisták

Kiürítették az egyik pécsi gimnázium kollégiumát, mert akkora a por és a zaj a felújítás miatt, hogy nem lehet elviselni. A csaknem 160 gyerek már hónapok óta az építési területnek minősített épületben lakott, mert nem tudták őket máshol elhelyezni A tisztiorvosi szolgálat közölte, közegészségügyi és balesetvédelmi szempontból sem megfelelőek a körülmények. Az iskola fenntartója állítja, eddig nem volt baj ebből.

ROBBANTÁS: Testközelből


szerző:
2015.08.23. 16:46
Örökre elhallgattatták az éneklő házat

Egészen furcsa és megmagyarázhatatlan dolog történt Párkányban a Kossuth utcában. Tizennégy év után egyszer csak csend lett. Senki nem érti mi történhetett. Ahogy arról a Fókuszban is beszámoltunk, addig minden áldott nap reggel hattól este tízig dübörgött a zene az egyik házból, tönkretéve a szomszédok, az utcában élők idegrendszerét.

A hírhedt éneklő ház örökre elcsendesült

Egészen furcsa és megmagyarázhatatlan dolog történt Párkányban, a Kossuth utcában. 14 év után egyszer csak csend lett. Senki nem érti mi történhetett. Eddig minden áldott nap reggel hattól este tízig dübörgött a zene az egyik házból, tönkretéve a szomszédok, az utcában élők idegrendszerét. Fürge Anett riportja.

Jogszabályba foglalná az MTA a gyerekek hallásának védelmét

A végzett mérésekről és a zajok káros hatásairól az MTA érintett bizottságának vezetőjét kérdeztük.

Napi Doktor: Mit okozhat a horkolás?

Számtalan ember életét keseríti meg a horkolás, bár ők maguk nem szenvednek tőle közvetlenül. Minden horkolástípusnak megvan a saját ellenszere, Dr. Noszek László fül-orr-gégésszel ezeknek jártunk utána.

Muri Enikőt kiborítja egyik szomszédja

A szomszédait nem válogathatja meg az ember. Ennek kapcsán kért Muri Enikő közösségi oldalán segítséget, ugyanis pár hónappal ezelőtt hangos szomszédok költöztek a házba, ahol a színésznő lakik, ám nem tudja mit tehetne. Egy ügyvéd próbált segítséget nyújtani nemcsak neki, hanem azoknak is, akik hasonló problémával küszködnek.

Földöntúli zajok: létező jelenség vagy csak átverés?

Sokan nem eviláginak tartják. Ajtónyikorgás, légvédelmi sziréna, és harsonajáték. Ezekre a hangokra hasonlít az a rendkívül furcsa természeti jelenség, amelyről számtalan videó kering az interneten, és lázban tartja az egész világot. Akadnak, akik ezért a közelgő apokalipszis hangjait vélik felfedezni. Gál Petra riportja.

Trükkös átverések, amiknek a fél világ bedől

Sokan nem eviláginak tartják. Ajtónyikorgás, légvédelmi sziréna, és harsonajáték. Ezekre a hangokra hasonlít az a rendkívül furcsa természeti jelenség, amelyről számtalan videó kering az interneten, és lázban tartja az egész világot. Akadnak, akik ezért a közelgő apokalipszis hangjait vélik felfedezni. Gál Petra riportja.

Orbán Győző cége ellen demonstráltak

A Fejér megyei Gránás mellé tervezett hulladékfeldolgozó ellen tüntetett szombaton, a környéken élők egy csoportja a Demokratikus Koalíció szervezésében. A feldolgozót a miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek a cége szeretné megépíttetni. A tiltakozók a portól és a zajtól tartanak.

Hallás - Káros zajok, melyekről nem is tudtunk

Hány decibel az a zaj, ami már károsítja a hallásunkat? Melyik háztartási gépek ütik meg ezt a szintet?

Poénkodók vs. álmosak és brutál táncprodukciók a Villában

Kiderült, hogy Fanninak tényleg fontos a teste, a regenerálódásért háborúzni is hajlandó. Egy nem mindennapi táncverseny során pedig azt is megtudtuk, hogy Edinának bejön, ha a fiúk dresszéből kiugrik a nemiszervük.

Hogyan óvjuk meg kedvenceinket a petárdázástól?

Élnek velünk állatok, akik zsigerből rettegnek petárda vagy tűzijáték zajától. Rájuk szeretnénk vigyázni az év utolsó napján is, mert ők azok, akik ijedtükben annyira pánikba eshetnek, hogy a védelmet nyújtó gazdi vagy kutyaól helyett világgá futnak.

Vigyázzunk kutyáinkra szilveszterkor!

Ha durrognak a petárdák, kedvenceink ijedtükben annyira pánikba eshetnek, hogy a védelmet nyújtó gazdi vagy kutyaól helyett világgá futnak.

Egyre több a probléma a 4-es metróval

Egy hónap alatt a harmadik olyan riportunk készül el, ami a 4-es metró ártalmaival foglakozik. Az első a kibírhatatlan zajról, a második az alagút közeli lakások repedéseiről szólt. A trilógia befejező részében pedig a járművekkel túlzsúfolt Baross tér játssza a főszerepet.

Fókusz 14-09-09


szerző:
2014.09.09. 18:00
Fókusz 14-09-09

Fókusz: Váratlan fordulat! - Lefoglalták a mobilját, mert leírta, hogy Oszter Sándor ittas volt, amikor elkaszált egy oszlopot. Az újságírót rendőrök motozták meg. Nem bírják tovább - Nem csak a négyes metró végállomásán elviselhetetlen a zaj. Riportunk után újraindult a panaszáradat. Férfiak a kifutón - Magyar fiatalok a világ leghíresebb kifutóin. Megéri az állandó utazás?

Repedések: a metrók zaja után, jönnek a fizikai károk

Egy múlt heti riporthoz, ami a 4-es metró kelenföldi kibírhatatlan zajával foglalkozott, több néző is hozzászólt. Egy budafoki villamossal és a 4-es metróval akadt hasonló probléma, a Fókusz meglátogatta az egyes vonalszakaszokat, írt az illetékeseknek, az egyik helyen azóta javult is a helyzet. A Keleti pályaudvar közelében repedések vártak a stábra a folyosókon, a falakon és belső udvaron is.

Repedések: a metrók zaja után, jönnek a fizikai károk

Egy múlt heti riporthoz, ami a 4-es metró kelenföldi kibírhatatlan zajával foglalkozott, több néző is hozzászólt. Egy budafoki villamossal és a 4-es metróval akadt hasonló probléma, a Fókusz meglátogatta az egyes vonalszakaszokat, írt az illetékeseknek, az egyik helyen azóta javult is a helyzet. A Keleti pályaudvar közelében repedések vártak a stábra a folyosókon, a falakon és belső udvaron is.

Fókusz 14-08-22


szerző:
2014.08.22. 19:30
Fókusz 14-08-22

Fókusz: Végső búcsú - Először mesélnek édesapjukról Bajor Imre gyermekei, és Havas Henrik is felidézi a régi emlékeket. Fülsüketítő zaj - Elviselhetetlen nyikorgás minden éjszaka. A négyes metró kelenföldi garázsa környékén élők aludni sem tudnak.Makacs testrész - Sok nő életét megkeseríti. De hogyan tüntethető el az a fránya integető izom?

Mit tehetünk, ha nagyon zavar a szomszéd?

A szomszédokkal mindenkinek meggyűlik a baja, nem kivétel ez alól Kocsis Tibó és Gyurcsík Tibor sem. A fiúknak otthon rendszeresen gyakorolnia kell az éneklést, aminek a szomszédok nem minden esetben örülnek.

Kasza Tibi idegesítő szomszédokról dalol

Még az énekest is megihlette a téma, dalt írt a zavaró szomszédokról. Nem a sajátjairól, inkább egy-egy tipikus fűrészelő, rádiót bömböltető, dübörgő, vagy óbégató kedves emberi lényről, aki történetesen épp a mellettünk lévő portán él.

Bontásra készül a Zöld Pardon


szerző:
2011.10.01. 18:20
Bontásra készül a Zöld Pardon

A Tankcsapda koncertjével péntek este elbúcsúzott a rajongóktól a 13 éven keresztül üzemelt Zöld Pardon szórakozóhely.

Feltúrták az utat, de nem dolgoznak

Másfél hónapja egy útfelbontás miatt a állandóak a dugók, és az ott lakók éjszaka képtelenek a zajtól aludni.

Vége a Szigetnek


szerző:
2011.08.14. 19:55
Vége a Szigetnek

A vasárnap véget érő fesztiválra félmillió látogató vett jegyet. Prince fellépése a főszervező szerint túl drága volt.

Nem túl hangos a Sziget


szerző:
2011.08.09. 08:07
Nem túl hangos a Sziget

Az előírásoknak megfelelő a Sziget fesztivál zajszintje a hétfőn elvégzett mérések eredményei szerint.

Baseballütővel rendezte le a vitát

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy sándorfalvi férfi, akit baseballütővel vágott oldalba szóváltás után egy motoros.

Katonai helikopter köröz a főváros felett

Napközben egy honvédségi helikopter fog gyakorlatozni a Honvédkórház közelében.

Pert vesztett a főváros az M5-ös miatt

Kártérítés fizetésére ítélte a bíróság a Fővárosi Önkormányzatot, mert az M5-ös autópályát bevezető út zaja meghaladta az egészségügyi határértéket.

Egyre több tininek baj van a hallásával

A túl hangos zene hallgatása és más zajok okoznak jelentős halláskárosodást a fiataloknál.

Állandó ordibálás van a börtönöknél

Százezer forintra büntetné a Belügyminisztérium azokat, akik bekiabálnak, vagy kintről üzennek a raboknak.

Az M3-as mellé költözött az óvoda

A terület zaj-és légszennyezettsége jóval a magasabb az egészségügyi határértékeknél.

Berágtak Madonna szomszédjai


szerző:
2010.07.19. 20:40
Berágtak Madonna szomszédjai

A popdíva lakásából jövő éktelen bulizás zaja bőszítette fel őket.

Őrjítő dudaszó - hiánycikk a füldugó!

Kifogynak a fokvárosi boltok a füldugókból, amelyekkel a vébé jelképévé vált műanyag duda hangjától védik fülüket az emberek.

Gokartpályán vitatkoznak


szerző:
2010.06.11. 18:56
Gokartpályán vitatkoznak

Bevételt hoz a falunak, és jut majd fejlesztésekre. Például a kultúrház felújítására is.

Elkészült Budapest zajtérképe


szerző:
2009.10.28. 18:42
Elkészült Budapest zajtérképe

Ahogy arra számítani lehetett, a forgalmas utak és vasútvonalak mentén mérik a legnagyobb zajt.

Túl nagy zajban alszik minden ötödik európai

A városi élet elkerülhetetlen velejárójának tartják, nem foglalkoztak szabályozásával.

Ágyúdörejtől hangos Balatonberény

A település melletti szőlészetekből gázágyúkkal riasztják el a madarakat.

Túl hangos a metró?


szerző:
2009.09.25. 11:45
Túl hangos a metró?

A Munkaügyi Felügyelet egészségre ártalmas zajszintet mért a metrókocsik vezetőfülkéjében.

Senki ne essen pánikba!


szerző:
2009.09.16. 16:10
Senki ne essen pánikba!

Nagy zajjal járó honvédségi és rendőrségi közös gyakorlatot tartanak Debrecenben.

Ferihegy nyerte a zajpert


szerző:
2009.07.09. 22:09
Ferihegy nyerte a zajpert

Nem okozhatott egészségkárosodást és az ingatlanok értékének csökkenését a zaj.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való