KERESÉS search-close

szezon

61 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szezon"

Indul a parlagfűszezon, ami idén is pokoli lesz az allergiásoknak

Több millió ember retteghet a következő hetekben, ugyanis indul a parlagfűszezon. Ennek a kis zöld növénynek a virága - becslések szerint - több mint 2 millió ember életét keseríti meg Magyarországon minden évben.

Tavalyi árakkal indul a dinnyeszezon

A tavalyi árakkal, vagy alig drágábban indul a dinnyeszezon több hipermarketben. Az esőzések miatt a dinnye később kezdett érni a tavalyinál, de pár napon belül a legtöbb helyen már hazai gyümölcsöt fognak árulni. A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete szerint a gazdák költségei akkor térülnek meg, ha a fogyasztói ár nem megy 100 forint alá.

Szilágyi Áron vadászpilótának készült?

Elindult a sportszezon, a kardvívó pedig kőkeményen edz a közelgő megmérettetésekre. De vajon hogyan jött a sport az életébe?

Szenonzárás a Balatonon

A változékony idő miatt nehezen indult, aztán felpörgött az idei balatoni üdülőszezon. Júliusban sokszor csak sétáltak a parton, augusztus elején a legtöbb strandon lépni is alig lehetett. Vasárnap már egy hidegfront is jelezte: vége az idei balatoni nyárnak.

Itt a nyár vége: hogyan regenerálódjunk a fesztiválok után?

Hamarosan véget ér a fesztivál időszak, és vele együtt a nyár is. A nagy bulik után azonban nem árt regenerálódni, ugyanis szervezetünket megviseli a nagy hőség, és a sok éjszakázás. A Fókusz egy évvel ezelőtti riportjából kiderül, hogyan kezdjünk neki.

Hamarabb véget ér a dinnyeszezon

Görög, mégis magyar. A többség szerint a hazai dinnye a legfinomabb. Kicsit hamarabb kezdődött idén a dinnyeszezon. A földeken egymást érik a hatalmas növények. A nagy melegben gyorsan beérnek, így a termelők szerint várhatóan két héttel korábban, már augusztus elején véget érhet a szezon.

Indul a motoros szezon!


szerző:
2018.03.05. 09:15
Indul a motoros szezon!

2016. május 29-én Gyulafirátót térségében egy balesetben egy autós több motorost is elütött az úton, köztük egy édesanyát, aki fia szeme láttára hunyt el. Lassan majdnem két év után lehet, hogy végre bírósági ítélet is születik az ügyben.  Csapó Zoltánnal, a Motoros Érdekvédelmi Egyesület elnökével beszélgettünk.

Sütőtök, amit a gyerek is megesz

Itt a sütőtök szezon. A zöldség egészséges, de a szülőknek általában trükközniük kell, hogy a gyerek megegye. Sárközi Ákos, séf elárulta, hogyan csempészi kislányának tányérjára a sütőtököt és mutatott egy fogást: négyféleképpen tálalta a báránygerinc mellé a zöldséget.

Diákmunkás volt a Balatonba fulladt fiú

Egy 19 éves diákmunkás volt az a fiú, aki a Balatonban fulladt tegnap Balatonfüreden. Részeg lehetett, amikor a mólóról a kikötő vízébe ugrott. Barátai egyszer kihúzták, de ő másodszor is fürdeni akart. A fiú ekkor már nem került elő. Holttestét a vízimentők hajnalban találták meg. Ő a Balaton 13. áldozata ebben a szezonban. A vízimentők vezetője sokkoló fotóval próbálja rávenni a strandolókat, legyenek sokkal óvatosabbak.

Csontszáraz a vizes játszótér

A szezonkezdet óta használhatatlan a fonyódi strand vizezős játszótere, mert felújítják. Sok család éppen a különleges játszótér miatt megy oda nyaraláskor, most csalódniuk kell. Több édesanya nem érti, miért a főszezonra időzítették a felújítást, és ha már így történt, miért nem adnak kedvezményt a belépő árából. A polgármester azt mondja, nem tudják csökkenteni az árakat.

Elindult az esküvőszezon!


szerző:
2017.06.07. 08:59
Elindult az esküvőszezon!

Pakó Petra és Szűcs Gergő ceremóniamester volt Anna és Miki vendége a Reggeliben, akik az aktuális trendekről is meséltek.

Egyre több az allergiás


szerző:
2017.03.25. 18:19
Egyre több az allergiás

Következik az allergiások egyik legnehezebb időszaka. Vagyis a tavasszal együtt megérkezett az orrfolyás, tüsszögés és könnyezés. Egyre többen mennek orvoshoz hasonló panaszokkal. A pollenkoncentráció az országban több helyen máris eléri a legmagasabb szintet.

Tönkretette a szezont a munkaerőhiány

Tönkretette a szezont a krónikus munkaerőhiány a Balatonnál. Ezt mondják a vendéglátósok, akik legalább 10-15 százalékos bevételkiesésről beszélnek a múlt nyárhoz képest. Az időjárás is rosszabb volt, de szerintük a legnagyobb gondot az okozta, hogy nem találtak szakképzett és tapasztalt munkaerőt. A kormány őszre intézkedéscsomagot ígér a munkaerőhiány kezelésére.

Egyre több az allergiás gyerek

Egy-két hét, és robban a parlagfű-szezon. Virágozni kezd ugyanis a gyomnövény, és körülbelül kétmillió ember életét keseríti meg Magyarországon. A betegek között egyre több a kisgyerek. Az állam helikopteres felderítéssel próbálja kideríteni, kik nem irtják a parlagfüvet.

Elrontotta a nyári szezont a sok eső

A katasztrofális időjárás miatt a vártál rosszabb lett a strandszezon első fele a Balatonnál. A viharos szélben és esőben hétvégénként alig volt turista a parton. A büfések és a strandok üzemeltetői szerint már csak az mentheti meg a szezont, ha július végén és augusztusban tartósan napos idő lesz.

22 embert mentettek ki a nagy szél miatt

Habár még csak most indul a szezon, pénteken már 22 embert kellett kimenteniük a vízirendőröknek a Velencei-tóból. A viharjelzés ellenére sokan mentek a vízbe sportolni. A rendőrség arra figyelmeztet, mindenki vegye komolyan a jelzéseket. És, ha valaki fáradtnak érzi magát, akkor inkább forduljon vissza.

Exkluzív beszámoló: Tunézia talpraáll

Tavaly két terrortámadás rengette meg alapjaiban Tunézia turizmusát. Egy év elteltével még mindig próbál magához térni az észak-afrikai ország, amelynek idegenforgalma jól láthatóan megsínylette a történteket. A tuniszi hatóságok minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be, hogy garantálják a turisták biztonságát. Exkluzív beszámoló az észak-afrikai országból.

Garantáltan leforrázunk – Ez történt a héten!

Megállíthatatlanul beköszöntött a nyár, amit sztárjaink is örömmel konstatálták az elmúlt napokban. Ki bikinimustárt tartott, ki éjjel-nappal edzett, valaki pedig simán csak napozással töltötte az elmúlt napokat. Most dőljünk hátra és élvezzük a délutáni matinét.

Kezdődik az eperszezon

Egyre több hazai gyümölccsel találkozhatunk a piacokon, a zöldségeseknél és az utak mentén. Egyelőre még fóliás epret lehet vásárolni, de két-három hét múlva a mézédes, szabadföldi eperhez is hozzá lehet jutni. Várhatóan nyolc hétig, június közepéig foglalja majd el a standok nagy részét.

Újraindult a hajózási szezon a Balatonon

Nyuszisimogató, lufihajtogatás és arcfestés volt a Balaton vizén, ünnepi hangulatban kezdődött ma a hajózási szezon. Ahogy 170 éve mindig, most is nagyszombaton indultak az első menetrendszerinti járatok a Balatonon.
 

Indul a karácsonyfaszezon


szerző:
2015.11.22. 18:23
Indul a karácsonyfaszezon

Elkezdték kivágni a karácsonyra szánt fenyőfákat az ország legnagyobb termőterületein, Zala és Somogy megyében. Az egész országba szállítanak, és meg külföldre is jut: Ausztriában, Németországban is árulnak magyar fenyőfát. A termelők szerint idén sem emelkednek az árak. A nordmann a legnépszerűbb fajta, de ez a legdrágább is: egy két méteres példány akár 10-12 ezer forintba is  kerülhet.

Hamarosan itt a síszezon, irány Murau!

Az előrelátók talán már rég le is foglalták a szállást valahol, a legtöbben Ausztriában. Hamarosan kezdődik a síszezon, amit a téli sportok kedvelői már alig várnak.

Itt a mikulásvirág-szezon!

Itt a Mikulásvirág-szezon! Ilyenkor sokan dolgoznak azon, hogy minél hangulatosabbá tegyék az otthonukat, az ünnepeknek és az évszaknak megfelelően, és bizony ennek meghatározó eleme a mikulásvirág is, amiből nem csak a piros változat létezik. viszont azért, hogy minél tovább gyönyörködhessünk benne, fontos, hogy jó helyre tegyük és megfelelő rendszerességgel gondozzuk, és akkor sokáig a lakás dísze lehet. Most ebben szerettük volna kérni Molnár Piroska segítségét!

Alig maradt szakképzett munkaerő a Balatonnál

Ausztria mostanában rengeteg fejfájást okoz a Balaton parti vendéglátósoknak. Nem is igazán az ország, mint inkább az ottani fizetések, ami miatt a munkavállalók tömegével hagyják el Magyarországot, miközben a magyar tenger partján gyakorlatilag alig lehet találni szakképzett munkaerőt. Ásványi Eszter riportja.

Nem marad vendéglátós a Balatonnál?

Ausztria mostanában rengeteg fejfájást okoz a Balaton parti vendéglátósoknak. Nem is igazán az ország, mint inkább az ottani fizetések, ami miatt a munkavállalók tömegével hagyják el Magyarországot, miközben a magyar tenger partján gyakorlatilag alig lehet találni szakképzett munkaerőt. Ásványi Eszter riportja.

Késik, törölték, csúszik, eltűnt - A légiutasok jogai

A nyaralási szezon kellős közepén, rengetegen veszik igénybe a különböző légitársaságok szolgáltatásait. Ennek ellenére kevesen vannak tisztában az alapvető jogaikkal. Hogy pontosan, melyek ezek a jogok, Dr. Kriesch Attila mondta el.

Napi Doktor: Megérkezett a klímaszezon

A meleggel megérkezett a klímaszezon, legyen szó akár autóról, akár munkahelyről, sokszor az egész napot klimatizált helyiségekben töltjük, ami nem feltétlenül tesz jót a szervezetünknek, sőt, akár komoly betegségek kialakulásához is vezethet. Dr. Kelemen Krisztina tüdőgyógyásszal beszélgettünk a klímaberendezések okozta megbetegedésekről.

Újra kifutottak a balatoni hajók

Megindult a balatoni hajózási szezon. Mától menetrend szerint közlekednek a személyhajók a Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalon. A Balatoni Hajózási Zrt. nem emeli az árakat, és újdonságokkal is várja az utasokat.

Bírságot kaphat, aki sok medvehagymát szed

Itt a medvehagyma szezon, de kevesen tudják, hogy mennyit lehet naponta szedni. Az erdészek bárkit ellenőrizhetnek, és ha valakinél többet találnak az engedélyezett mennyiségnél, a vége több tízezres bírság lehet.

Napi Doktor: Nyakunkon az allergiaszezon!

A tavasz beköszöntével virágba borulnak a fák, a bokrok de ezzel egyidejűleg sajnos megjelennek a levegőben a sokak által retteget virágporok, pollenek, amelyek megkeserítik a hétköznapokat.

Bikinimustra Zimány Lindával és VV Veronikával

Kitört a tavaszi strandláz: április utolsó hétvégéjén a fürdők előtt kígyózó sorok várták a bejutást. A csinos hölgyeket nem érte váratlanul a korán kezdődő strandszezon, nemcsak a víztükör, de ők is kiváló formában feszítettek.

Showder Klub különkiadások az új szezon kezdetén

Márciustól folytatódik a hazai underground standup comedy legújabb szezonja az RTL Klubon.

Havazin 11-12-11


szerző:
2011.12.11. 12:40
Havazin 11-12-11

Havazin: Takács Nikolas kutyaszánon, Tóth Gabi a szaunában élvezi a telet. Buza Sándor minilécen egyensúlyoz, Czollner Gyula pedig azt is megmutatja, hogyan kell a jég hátán vezetni, de tanúi lehetnek Brasch Bence lehengerlő küzdelmének a völgyben és a hegyen.

Dubai csapat trénere lesz Maradona

Diego Dubaiba szerződött, ahol az Al-Wasl labdarugó csapat edzője lesz két szezonon át.

Támadnak a kullancsok


szerző:
2011.04.11. 19:54
Támadnak a kullancsok

Itt a tavasz, a kirándulások, piknikek – és a kullancsok ideje. Íme néhány hasznos tanács a paraziták megregulázására.

Eljött a medvehagyma ideje


szerző:
2011.03.27. 16:11
Eljött a medvehagyma ideje

Egyre népszerűbb fűszernövény a medvehagyma jellegzetes íze és illata miatt, de jótékony hatással van az emberi szervezetre is.

Itt a vége a hazai síszezonnak

A magyarországi pályák közül már csak az eplényi tart nyitva, ahol még van hó a lejtőkön.

Nyakunkon a kátyúszezon


szerző:
2011.01.10. 18:25
Nyakunkon a kátyúszezon

Az autósok panaszkodnak, a közútkezelők folyamatosan dolgoznak, de sok helyen csak átmeneti javítást tudnak végezi.

Vége a balatoni vihar-előrejelzésnek

Befejeződik a vihar-előrejelzés a Balatonon és a Velencei-tavon vasárnap.

Tovább úszhat Tünde a Balatonon

A szezont 3 héttel meghosszabbította a Balatoni Hajózási Zrt.

Apasztják a magyar tengert


szerző:
2010.09.04. 11:45
Apasztják a magyar tengert

Erre azért van szükség, hogy az őszi és téli csapadékot be tudja fogadni a tó.

Nem kedvezett a nyár a Balatonnak

A sok hideg, esős nap miatt jelentősen visszaesett a strandok és a part menti vendéglátóhelyek forgalma.

Parádés szereposztás Török Ferenc filmjében

A Moszkva tér és a Szezon rendezője új alkotásához, az Isztambulhoz igazi sztárokat nyert meg.

Vérszívók riogatják a turistákat

A Balaton-parti önkormányzatok polgármesterei a szezont féltik a szúnyoginvázó miatt.

12 fokos a Balaton, de indul a szezon

Hiába készültek azonban fel az idényre, a legtöbb helyen most újrakezdhetik a munkát.

Vége a fűtési szezonnak


szerző:
2010.05.13. 11:25
Vége a fűtési szezonnak

Két nap múlva véget ér a meghosszabbított fűtési szezon. Ezért május 15-én a távhőszolgáltatók az összes lakásban leállítják a fűtést.

Drágább lesz idén a balatoni nyaralás

Az önkormányzatok többsége jelentősen megemelte az idegenforgalmi adót, és van, ahol a strandbelépőért is többet kell fizetni.

Megkoszorúzták a Balatont


szerző:
2010.05.01. 17:35
Megkoszorúzták a Balatont

Keszthelyen hivatalosan is elkezdődött az idegenforgalmi szezon.

Elkezdődött a strandszezon


szerző:
2010.05.01. 17:30
Elkezdődött a strandszezon

Immár hivatalosan is megkezdődött a strandszezon. Országszerte megnyitottak a strandok.

Indul a hajózási szezon a BKV-nál

A menetrendszerinti járatok a Boráros tér és Pünkösdfürdő között közlekednek, egészen augusztus 31-ig.

Dübörög az éti csiga szezon!

Több százezer szegény embernek – hajléktalanoknak, munkanélkülieknek - biztosít bevételt az éti csiga szezon Magyarországon.

Indul az allergiaszezon!


szerző:
2010.04.11. 09:57
Indul az allergiaszezon!

A hideg tél miatt idén később kezdődött az allergiaszezon, sok növény egyszerre virágzik.

Vége a vízimentő-szezonnak


szerző:
2009.10.03. 11:44
Kiürült a Balaton, vége a szezonnak

A szezon jobb volt, mint amilyenre számítani lehetett a gazdasági válságban.

Több rendőr lesz a Balatonon


szerző:
2009.06.10. 10:50
Több rendőr lesz a Balatonon

Erősítést kapnak a Balaton parti rendőrkapitányságok a turistaszezon idejére.

Milyen lesz a szezon a Balatonnál?

A szállodák nyári foglalásai jók, a magánházaké azonban egyelőre nem.

Itt az allergia-szezon!


szerző:
2009.04.08. 18:05
Itt az allergia-szezon!

Azért fontos figyelni a pollen-naptárt, mert az allergiások fel tudnak készülni a virágzásra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való