Celebklub

Varga Izabella: „Hoztam egy nagyon kemény döntést!”

rtl.hurtl.hu

2018. szeptember 17. 12:13

A színésznő és kolléganője, Mérai Kata a Story Extrának elárulták, hogy sosem bízzák a véletlenre a sulikezdést, sőt a gyerekneveléshez elengedhetetlen motivációs-technikájukról is szívesen meséltek.

Visszafordíthatatlanul elkezdődött az idei tanév. Habár az időjárás nem ezt tükrözi, de a nyárnak hivatalosan is vége. Mindenhol becsöngettek, elkezdődött a sulis időszak. Abban egyet érthetünk, hogy az átállás egyáltalán nem megy mindenkinek könnyedén, és ilyenkor a legnagyobb kérdés az, hogyan motiváljuk gyermekeinket arra, hogy kaland legyen számukra az iskola, és a tudás megszerzése is.

Varga Iza szerint kemény döntés hozott azzal, hogy nem szól bele Anna és Sári iskolás dolgaikba, kivéve csak akkor, ha valami gond van.

„Legyen az iskola az ő feladatuk, legyen az iskola az ő dolguk. És amennyire csak lehet, próbáljam ezt kibírni, hogy a háttérbe maradjak, és csak akkor odanyúlni, ha szükségük van rám.”
 

A Barátok közt Balogh Nórája stabil hátországként támogatja lányait, de a családi minta alapján nem szól bele a napi feladatok elvégzésébe. A szakember szerint ez jó döntés, hiszen a gyermeknek éreznie kell, hogy ez az ő tanéve, ez az ő iskolája, vagyis ez az ő élete.

Mérai Kata is háttérországként támogatja fiát, Bálintot, aki most lett negyedik osztályos tanuló. A színésznő elárulta, hogy fiát nem szükséges motiválni, inkább jutalmazza őt, így növelve gyermekének belső motivációját.


„Ha a teljesítményt ajándékkal jutalmazzuk, akkor abban a pillanatban öltük ki a gyerekből a belső motivációt”  - fűzte hozzá a szakember.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy a Reggeli egyik műsorvezetője, Papp Gergő hogyan indítja iskolába kisfiát, Ábelt, akkor nézd meg a Story Extra riportját!

forrás/képek: Story Extra, Instagram
#Celebklub#rtl#RTL Klub#édesanyák#gyerekek#motiváció#jutalom#varga izabella#mérai katalin#papp gergő#story extra

Címlapról ajánljuk